Biociències inaugura el curs amb una lliçó sobre els riscos per a la salut dels microplàstics

Ricard Marcos

Ricard Marcos, catedràtic emèrit de la UAB i un dels pioners a Espanya en la recerca en mutagènesi, pronunciarà la lliçó inaugural del curs a la Facultat de Biociències a l'acte que tindrà lloc el 14 d'octubre. Tractarà sobre els riscos per a la salut dels microplàstics i els nanoplàstics.

04/10/2019

El 14 d'octubre, a les 12 h, a la sala d'actes de l'edifici C, tindrà lloc l'acte d'inauguració del curs acadèmic 2019-2020 de la Facultat de Biociències. La conferència inaugural, titulada "Microplàstics i nanoplàstics. D'un problema ambiental a... un risc per a la salut?", serà impartida per Ricard Marcos, catedràtic emèrit de genètica del Departament de Genètica i de Microbiologia de la UAB. L'acte, a més, comptarà amb les intervencions institucionals del vicerector d'Economia i Campus, Carles Gispert, i el degà de la Facultat, Jaume Farrés.

Marcos és membre del Grup de Mutagènesi de la UAB i ha estat un dels pioners a Espanya en aquest camp d'estudi. Ha estat coordinador del Màster de Genètica Avançada i del programa de doctorat de genètica, així com director del Servei d'Avaluació Mutagènica de la UAB. Ha estat investigador principal de dinou projectes nacionals, dotze europeus i vint-i-tres més de diferent abast. És autor de més de tres-cents articles publicats a revistes especialitzades i ha dirigit 49 tesis doctorals. A més, ha estat president de la Societat Espanyola de Mutagènesi Ambiental, representant espanyol a diverses comissions internacionals i avaluador a una quinzena de revistes científiques, entre altres responsabilitats. El 2010, va rebre el premi Fritz Sobels de l'European Environmental Mutagen Society, i l'Agència de Protecció Mediambiental dels Estats Units va concedir a una recerca seva una menció honorària al seu Scientific and Technological Achievment Award.

Més informació: Facultat de Biociències

 

Notícies relacionades

Totes les notícies