Arranca la fase eliminatòria de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

INS Ramon Casas i Carbó

El dimecres 14 d'abril va tenir lloc la fase eliminatòria de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives. L'INS Ramon Casas i Carbó, l'equip guanyador de la fase local a la Universitat Autònoma de Barcelona, va haver de disputar 4 debats. Com la resta de fases, aquesta també es desenvoluparà en línia des de l'Edifici L'Àgora del campus.

13/04/2021

En cas que l'equip sigui el vencedor de la fase eliminatòria, s'enfrontarà el pròxim dimecres 21 d'abril a les semifinals.

El dimecres 14 d’abril es va dur a terme la fase eliminatòria de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives. A l’esdeveniment, organitzat per la Unitat de Dinamització Comunitària, van competir l’INS Ramon Casas i Carbó, el guanyador de la fase local a la Universitat Autònoma de Barcelona. Els debats es van realitzar en línia a l’Edifici de L’Àgora del campus.

L'equip, format per 6 estudiants: la Sara Casañas, l'Arnau Oliver, l'Àstrid Pérez, la Berta Presas, l'Arnau Serra, la Mària Soriano i la Bárbara Bernadàs (la capitana), haurà de debatre novament sobre el tema: És compatible el creixement global de l'economia amb el respecte al medi ambient? Cada debat, d’un total de 4, va tenir una durada màxima de 16 minuts on els oradors i oradores hauran de demostrar les seves habilitats comunicatives per defensar dues posicions (a favor i en contra). L’INS Ramon Casas i Carbó va debatre contra: l’INS Ramon Berenguer IV, representant de la Universitat Rovira Virgili; la Salle Manlleu, representant de la Universitat de Vic; l’INS Pare Vitòria, representant de la Universitat d’Alacant i l’INS Manuel de Montsuar, representant de la Universitat de Lleida.

En cas que l'equip sigui el vencedor de la fase eliminatòria, s'enfrontarà el pròxim dimecres 21 d'abril a les semifinals. El divendres 23 d'abril serà quan se celebri la gran final entre els millors dos equips que han participat en l'esdeveniment.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives és una competició dialèctica adreçada als alumnes de 4t d'ESO, batxillerat i cicles formatius en la qual diferents equips d'estudiants debaten sobre un tema polèmic i d'actualitat. L'objectiu del certamen és fomentar l'ús de la paraula i potenciar capacitats com el treball en equip, l'argumentació i la posada en escena i la relació amb l'alumnat d'altres centres.

Es poden consultar totes les notícies sobre el concurs al blog de Suma't al Debat de la UAB i al perfil de Twitter d'aquest.