AEInnova, Premi BBVA a la Innovació en Sostenibilitat Mediambiental

AEInnova guanya el Premi BBVA a la Innovació en Sostenibilitat Mediambiental

L'empresa Alternative Energy Innovation (AEInnova), spin-off del Departament de Microelectrònica, ha rebut el Premi BBVA a la Innovació en Sostenibilitat Mediambiental per haver desenvolupat una tecnologia que permet capturar la calor residual de la indústria i convertir-la en energia neta.

15/07/2020

En aquesta primera edició del premi, que té una dotació de 10.000 euros, s'han rebut una seixantena de propostes procedents de pimes amb seu a Catalunya que han desenvolupat un projecte o procés sostenible.

El jurat ha atorgat el primer premi a AEInnova per ser "un projecte innovador, que contribueix a la circularitat de l'economia, aplicable i amb impacte al sector industrial, nascut de la investigació universitària". En concret, han desenvolupat una tecnologia que permet capturar la calor residual de la indústria i convertir-la en energia neta, amb dues línies d’actuació. Primer, la millora de l’eficiència energètica de la indústria, convertint la calor en electricitat i, segon, la creació d’uns sensors industrials alimentats per calor residual i que no necessiten bateries.

El premi, que ha estat convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el BBVA, pren com a referència l'Agenda 2030 aprovada per l'Assemblea General de Nacions Unides el setembre de 2015 i els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Indústria, innovació i infraestructures
  • Energia neta i assequible
 

Notícies relacionades

Els tres guanyadors del premi

Millor projecte d’investigació sobre Dret Financer i Tributari

Els professors de la Facultat de Dret, Zuley Fernández, Miguel Ángel Sánchez Huete i José Antonio Fernandez, són els autors d'un projecte de recerca considerat el millor projecte d’investigació sobre Dret Financer i Tributari del 2020, que ha guanyat els Premis Jurídics Ferrer Eguizábal.

Totes les notícies