AEInnova

Descripció

AEInnova és una empresa spin-off de l'Escola d'Enginyeria de la UAB que ha desenvolupat una tecnologia que permet capturar la calor residual de grau baix i mitjà i utilitzar-la com energia. Darrere d'aquest projecte hi ha els investigadors Raúl Aragonés, Carles Ferrer, Roger Malet, Joan Oliver, José Antonio Molina i Roger Nicolás. 
 
El seu sistema es basa en utilitzar cel·les Peltier, que capturen el calor residual a través de la diferència de temperatura i generen energia elèctrica. Tradicionalment aquests dispositius s’havien utilitzat per refredar, per exemple neveres, però els investigadors han comprovat que són reversibles i que les poden utilitzar per aconseguir l’efecte contrari.

Amb aquesta tecnologia, per tant, es pot aprofitar la calor residual produïda per dispositius de la llar, fàbriques, centrals tèrmiques o vehicles. I és que la calor residual és un problema generalitzat i aconseguir utilitzar-la no només té un gran potencial pel fet d’aprofitar energia que de normal es perd, sinó que evitaria que aquesta s’alliberés a l’atmosfera i reduiria els danys mediambientals que provoca. Actualment a Europa només amb calor residual i industrial s’estan generant 140 terawatts/hora d’energia elèctrica, que es tradueix en 2.100 milions d’euro d’energia perduda per hora, o l’equivalent a 14 milions de tones de CO2 llençades al medi ambient. Per altra banda, aquesta energia ben aprofitada permetria reduir en un 20% la dependència a Europa d’energia creada per centrals nuclears, i així poder suprimir a prop de 30 centrals (del total de 154 centrals que hi ha a Europa).

Fitxa de l'empresa

Contacte

Adreça: Carrer Telers 5-B, 2n Pis, Local 11 (08221 Terrassa)

E-mail: info@aeinnova.com

Web: http://www.aeinnova.com/