11 estudiants en situació de refugi reben una beca Enginy

Es publica la resolució de les Beques Enginy

Es publica, coincidint amb el Dia Internacional dels Drets Humans, la resolució de les Beques Enginy, els ajuts econòmics destinats a compensar aquelles situacions que dificulten l’evolució acadèmica dels i les estudiants refugiades de la UAB en situació d’especial vulnerabilitat.

16/12/2020

El Programa d’Acollida a la UAB juntament amb La Fundació Caixa d’Enginyers ha publicat en la setmana del Dia Internacional dels Drets Humans, la resolució de la I Convocatòria de les Beques Enginy d’ajut a l’estudi del curs 2020-2021 de les quals se'n beneficien 11 estudiants de la UAB. 

La iniciativa de dotar d’un ajut complementari per a les persones en situació de refugi que reprenen o continuen els seus estudis a la UAB té l’origen en la convocatòria de beques #UABRefugi del curs 2019-2020, la qual va ser finançada a través d’una campanya de micromecenatge amb el suport de la comunitat universitària. Enguany la col·laboració del Programa d’Acollida amb la Fundació Caixa Enginyers ha permès consolidar l’estratègia de refugi de la universitat i ha fet possible l’obertura de la I Convocatòria de Beques Enginy 2020-2021. D’aquesta manera, la UAB consolida el seu treball per la millora de les pràctiques universitàries en favor dels drets de les persones refugiades. 

La realitat demostra la dificultat d’accés a la formació superior de les persones refugiades. L’alumnat en cerca de refugi afronta obstacles majúsculs a l’hora de reprendre i continuar els seus estudis universitaris a causa de la situació de vulnerabilitat social, administrativa i econòmica que implica la circumstància del refugi. És per això que aquests ajuts neixen amb l’objectiu de garantir la igualtat de condicions en l’accés a l’educació, amb especial èmfasi en el curs 2020-21, marcat per l’agreujament de les desigualtats socials i econòmiques, derivades de la crisi de la covid-19. 

Enguany, els beneficiaris de la beca són 11 estudiants que estan vinculats al Programa d’Acollida de persones en situació de refugi i que ja són beneficiàries de les beques #UABRefugi d'exempció de costos de matrícula per al curs 2020-21. La dotació total de les beques Enginy és de 14.000,00€. Aquest import servirà perquè l’alumnat pugui sufragar les despeses relacionades amb els seus estudis com ara material acadèmic, tecnologia, transport públic o material per a pràctiques extracurriculars.

Podeu consultar la resolució aquí.

 

 

 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Reducció de les desigualtats
  • Pau, justícia i institucions sòlides
 

Notícies relacionades

Totes les notícies