Júlia Vergara i Joaquim Segalés ofereixen una xerrada sobre el coronavirus

Júlia Vergara i Joaquim Segalés

Els coronavirus són una família de virus que poden provocar malalties humanes com el SRAS. Per parlar de l'actual brot, la Facultat de Veterinària organitza el 13 de febrer una xerrada. Intervindran Júlia Vergara i Joaquim Segalés, investigadors que estan treballant en el tema.

04/02/2020

El proper dijous 13 de febrer, a les 14h, tindrà lloc a la sala d'actes de la Facultat de Veterinària la xerrada "El nou coronavirus 2019: un problema xinès o un problema global". Hi intervindran Júlia Vergara i Joaquim Segalés, investigadors del Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CRESA), que tractaran tant la situació com l'abast del virus.

Els viròlegs de l'IRTA-CRESA han estat treballant de forma conjunta amb el Laboratori Nacional de Galveston i el Centre Mèdic de la Universitat de Texas (EUA) en un dels primers estudis moleculars per poder dissenyar una vacuna pel nou coronavirus.

Com a resultat de l'estudi s'ha localitzat la proteïna que serveix d'embolcall del virus i serà clau en la creació de la vacuna. L'equip busca col·laboració internacional per aconseguir el finançament necessari per seguir la investigació.

La Facultat de Veterinària, atès el gran interès que esta generant aquest tema, ha cregut adient obrir les portes a tot aquell que estigui interessat en assistir a la xerrada.

Segalés és catedràtic del Departament de Sanitat i Anatomia Animals i investigador adscrit de L'IRTA-CRESA. Vergara és viròloga especialista en malalties animals també de l'IRTA-CRESA.

Més informació: Facultat de Veterinària

 

Notícies relacionades

Totes les notícies