Sala de premsa Premsa i mitjans

La UAB presenta un nou projecte per donar suport a l'emprenedoria social

La UAB presenta un nou projecte per donar suport a l'emprenedoria social
Una nova plataforma creada per la UAB impulsarà la innovació i l'emprenedoria social en col·laboració amb institucions i entitats. L'Espai INnova en Emprenedoria Social (EINES) ha estat presentat en un acte institucional a la Facultat d'Economia i Empresa.

28/03/2019

La UAB va presentar l'Espai INnova en Emprenedoria Social (EINES) en un acte que va tenir lloc el 27 de març, a la Facultat d'Economia i Empresa. Aquesta nova plataforma actuarà en tres àmbits: recerca i transferència, formació i assessorament. L'acte de presentació va comptar amb la presència de representants d'ajuntaments, adiministracions, agents socials i entitats de l'entorn de la UAB. Hi van intervenir la rectora de la UAB, Margarita Arboix; el president del Consell Social de la UAB, Gabriel Masfurroll; el degà de la facultat, Héctor Sala; del vicedegà d'Emprenedoria, David Urbano; i el confundador de la fundació Ship2B, Xavier Pont.

L'objectiu del nou espais és estimular i donar suport a l'emprenedoria i la innovació social tot estrenyent les sinergies de la UAB amb el seu entorn social i productiu. Per això, una de les tres línies d'actuació serà la recerca i la transferència molt vinculada al territori i amb un destacat impacte social. Pel que fa a la formació, es vol generar un perfil de persones qualificades en l'àmbit específic de la innovació social mitjançant un nou màster de caràcter transversal i professionalitzador. I l'assessorament anirà enfocat a projectes de transformació social que puguin canalitzar idees generades a la universitat cap a la societat.

El projecte preveu també la creació d'una càtedra en emprenedoria social (que podia donar peu a la publicació d'un anuari o al lliurament de premis a projectes d'aquest àmbit) i d'una borsa de pràctiques curriculars a nivell de postgrau en posicions vinculades a la transformació social tant a l'administració pública com a empreses i entitats sense finalitat de lucre.