La UAB lliura els premis Mots Passants de traducció del francès
14.03.2012 Viure  -  El proper 21 de març, la Facultat de Dret de la UAB acollirà el lliurament dels premis Mots Passants de traducció del francès al català i al castellà, que arriben a la quarta edició. L'acte tindrà lloc a les 12,30 h a l'auditori de la Facultat i comptarà amb la presència de la degana de la Facultat de Filosofia i Lletres, Teresa Cabré; del degà de la Facultat de Dret, Josep Maria de Dios; i de representants diplomàtics de França, Suïssa, Bèlgica i Québec.

Enguany, els guardonats seran Antoni Clapés per la seva traducció al català de Tomba de Lou / Tombeau de Lou, poema en prosa de Denise Desautels publicat per Jardins de Samarcanda; i, en l'apartat de castellà, Javier Bassas per la traducció de La gran borrachera / La Grande beuverie, novel·la de René Daumal apareguda a Cabaret Voltaire.

Els premis Mots Passants de Traducció Literària estan organitzats pel Departament de Filologia Francesa i Romànica de la UAB. Distingeixen la millor traducció d'un llibre escrit en llengua francesa publicat en català i castellà durant l'any anterior. En aquesta quarta edició, doncs, es premien traduccions publicades durant el 2011. Es tracta d'un guardó que pretén dignificar, amb un reconeixement oficial, la feina dels traductors i, alhora, la literatura de qualsevol gènere de l'àmbit francòfon. Els guanyadors reben un diploma i un volum de les obres completes de Guy de Maupassant corresponent a les novel·les publicades a la prestigiosa col·lecció de La Pléiade.

El jurat dels premis Mots Passants està format per traductors i escriptors que tenen el francès com a llengua de treball. El presideix Manuel Serrat Crespo i consta de tres vocals (Manuel A. Tost, Ester Xargay i Imma Monsó) i un secretari (Ricard Ripoll, professor del Departament de Filologia Francesa i Romànica).

Premis per a estudiants de secundària

D'altra banda, prop d'una trentena de grups d'estudiants d'instituts de secundària han participat en un concurs de vídeos en francès. Els guanyadors rebran un diploma i vals de descompte per a compres a l'acte de lliurament dels premis Mots Passants.

Els vídeos finalistes seran projectats al mateix auditori de la Facultat de Dret a les 10 h. Tot seguit, a les 11,20 h, hi haurà un concert on s'interpretaran clàssics de la chanson i, a les 12,30 h, es procedirà al lliurament de premis.

Anar a Notícies
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2019 Universitat Autònoma de Barcelona