Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

El programa Mentoria d'Alumni UAB tanca un curs amb 132 parelles de professionals i estudiants

09 maig 2025
null Bluesky Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Ahir a la tarda, el Rectorat de la UAB va acollir l'acte de cloenda de la segona edició del programa Mentoria UAB, una iniciativa d'Alumni UAB a través de la qual persones titulades a la Universitat ajuden a orientar-se als i les joves que acaben els seus estudis i s'incorporen al món professional. El rector, Javier Lafuente, va destacar el "sentiment de pertinença" que afavoreix aquesta iniciativa entre les persones vinculades a la comunitat universitària de la UAB.

El programa Mentoria d'Alumni UAB tanca un curs amb 132 parelles de professionals i estudiants

El rector va resumir les sensacions que transmet aquesta iniciativa en cinc paraules: "Il·lusió, esperança, futur, sentiment i agraïment". Va lloar les persones implicades en el projecte, des de la directora d'Alumni UAB, Eva Miquel, fins al formador Lluís Bernabé, passant per tots els professionals i estudiants que han participat enguany en el programa com a mentors o com a persones assessorades. Lafuente va felicitar en particular a l'alumnat per la "seguretat" que van transmetre en les seves intervencions i va afirmar que Mentoria UAB és un exemple d'assoliment del principal objectiu de la universitat, que és "tenir impacte al territori".

Annabel Galán, vicerectora d'Estudiants i Ocupabilitat, va explicar que, aquest curs 2024-2025, el programa ha estat ampliat atès l'èxit assolit: segons va dir, enguany hi ha hagut 132 parelles -és a dir, 132 estudiants dels últims cursos de grau assessorats per un mateix número de professionals, tots ells titulats a l'Autònoma- de 13 centres d'estudis de la UAB. Galán va destacar també la "valoració altíssima" que ha fet tota la gent implicada en l'edició d'enguany de Mentoria UAB.

Per la seva banda, Alícia Bosch, vicepresidenta del Consell Social de la UAB, va assegurar que el programa "ja forma part de l'ADN de la Universitat" i va insistir en el "sentiment de pertinença" que genera. Segons Bosch, el Consell Social, com a organisme que tendeix ponts entre la institució acadèmica i la resta de la societat, es sent molt identificat amb aquest projecte, tot subratllant que obre una possibilitat de "retorn" per a les persones titulades, que poden així contribuir amb la seva experiència a la missió de la mateixa universitat que els va obrir el camí com a estudiants.

L'acte va continuar amb un lliurament de diplomes per als participants en l'edició d'aquest curs del programa i amb les intervencions d'alguns dels mentors i mentores, així com d'estudiants. Iñaki Aldaz, mentor de la Facultat de Psicologia, i Clara Llensa, mentora de la Facultat de Ciències de la Comunicació, es van congratular d'haver tornat a implicar-se en la vida universitària i es van mostrar molt satisfets no només per haver tingut una dinàmica de "binomis" amb l'alumnat sinó també per haver establert sinergies entre els mentors i mentores procedents d'àmbits professionals ben diversos.

Pel que fa a l'alumnat, van intervenir-hi Mariona Bargalló, estudiant d’Estudis de l’Àsia Oriental; Emma Bejarano, estudiant de Ciència Política i Gestió Pública; Adrian Jiménez, estudiant d'Administració i Direcció d'Empreses; i Andrea Pérez, estudiant de Direcció Hotelera. Tots quatre van agrair la complicitat establerta amb els mentors i mentores i van destacar les eines d'autoconeixement adquirides durant el curs, així com el fet d'aprendre la importància de la resiliència i d'aprofitar les oportunitats. Mentoria UAB és, segons van afirmar, "una experiència que recomanaríem" a tot l'alumnat de la Universitat.

Trobades periòdiques

Una part significativa de l'alumnat de la UAB afronta la part final dels seus estudis amb una gran incertesa respecte les seves opcions futures. Per això es plantegen com completar la seva formació o com impulsar la seva trajectòria professional incipient en un context marcat per reptes tan significatius com ara la crisi ambiental o la revolució tecnològica que suposa el desenvolupament de la intel·ligència artificial o el big data, entre altres aspectes.

Mitjançant el programa Mentoria UAB, persones titulades a la Universitat que acumulen una experiència professional destacada i que i que han liderat equips o projectes acompanyaran als i les estudiants en el seu últim curs i en els seus primers anys com a titulats per donar suport al seu desenvolupament personal i en l'impuls de la seva carrera professional. L'objectiu és que els participants millorin les seves competències, ampliïn les seves perspectives professionals i coneguin la realitat dels diferents sectors gràcies al suport dels mentors i mentores.

El programa finalitza amb l'exposició dels plans d'acció elaborats pels estudiants en un acte de cloenda on es reuneixen totes les persones que ha participat al programa. L'alumnat participant podrà rebre el reconeixement de tres crèdits ECTS. Els mentors i mentores s'integraran en una xarxa on podran compartir experiències i coneixements.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Reducció de les desigualtats
  • Educació de qualitat

Dins de