Vés al contingut principal

Treballar en remot

L’extensió del teletreball i l’arribada de la pandèmia derivada del COVID-19 han augmentat la necessitat de connexió per a treballar en remot des d’ubicacions fora de la Universitat.

Per a moltes de les tasques sovint es requereix únicament una connexió a la xarxa Internet, ja que suposen la connexió a sistemes oberts a la xarxa Internet en general. En altres casos és necessària una configuració addicional que aconsegueix que pugueu treballar com si l’ordinador estigués ubicat físicament al Campus. A banda, podeu tenir també necessitats específiques de programari per a la vostra feina.

Connexió des de casa
Si esteu físicament a casa, però voleu accedir a recursos tal i com ho faríeu estant a la Universitat, caldrà que establiu una connexió de xarxa privada virtual (XPV). D’aquesta manera, el vostre ordinador passarà a tenir una adreça vinculada a la Universitat, cosa que us permetrà accedir a recursos que puguin estar limitats a accessos des del propi Campus.
Més informació: Connexió segura fora del campus


Accés a programari
La Universitat posa a la vostra disposició diferent programari per a ús en la vostra feina. El més habitual és l’entorn Office en línia i també el programari Microsoft Teams per a col·laborar amb altres persones.
A més, tot i no ser de l’àmbit estrictament TIC, us recomanem la revisió prèvia de les normes de seguretat en el treball remot i de protecció de dades.
Més informació: Programari Microsoft, Correu electrònic i serveis al núvol.