Formació

Normes de conducta

Tots els casos que veureu a l’HCV són reals i tots tenen un propietari preocupat pel seu animal i que paga pels serveis rebuts.

És essencial que totes les persones que treballen a l’HCV o hi passen períodes de formació mostrin un elevat grau de sensibilitat i respecte pels propietaris i les seves mascotes. Per aquest motiu, s’han establert unes normes de comportament que cal observar en tot moment. L’incompliment de qualsevol d’aquestes normes pot suposar la interrupció immediata de les pràctiques.

Normes generals:

  • La puntualitat és essencial en tots els mòduls;
  • Cal cuidar al màxim la higiene personal durant la vostra estada; mantenir un alt nivell d’higiene personal i un aspecte arreglat, polit i net és d’importància cabdal a l’HCV.
 
icona prohibit taques roba Abans de tenir contacte amb qualsevol client, tots els membres del personal, així com els estudiants i visitants, han de comprovar que no tenen taques, sang o pèls a cara, braços, mans, cabells, roba o sabates.
icona persona amb cabell recollit Els cabells llargs han d’anar sempre recollits.
icona pijama sanitari verd Els estudiants portaran en tot moment un pijama verd. Poden portar la dessuadora verda oficial de la facultat de veterinària a sobre. No s’acceptaran altres tipus de roba com jerseis, jaquetes, altres dessuadores o similars, ni samarretes de màniga llarga a sota del pijama verd.
icona prohibit arrecades i piercings Per motius de seguretat, està prohibit portar piercings facials, joies i/o arracades que sobresurtin del lòbul de la orella.

icona ungles curtes sense esmalt

Les ungles de les mans han de ser curtes i sense esmalt.
icona silenci En tot moment es guardarà silenci (durant les consultes, entre consultes i en qualsevol altra situació).
icona prohibit fumar No és permès fumar a les instal·lacions de l’HCV en cap cas, ni a l’exterior de les mateixes en presència d’animals o propietaris. Si fumeu fora de les instal·lacions, no llenceu les burilles a terra.
icona prohibit menjar No és permès menjar a les consultes, la sala d’espera, la sala d’espera exterior, la zona d’hospitalització, els passadissos ni la sala de reunions.
icona prohibit parlar Entre consulta i consulta no podeu seure a terra ni fer tertúlia amb els companys als passadissos, la sala d’espera exterior ni els voltants de la porta d’entrada de l’HCV.
 
A les consultes:
  • Després de qualsevol procediment, ajudeu a netejar la taula i el material corresponent;
  • No podeu seure sobre les taules d’exploració en cap moment;
  • Durant la consulta no heu de parlar entre vosaltres, entrar o sortir de la sala, seure a terra, consultar el mòbil ni recolzar-vos a les parets;
  • Espereu a fer les preguntes al final de la visita, un cop hagueu sortit de la consulta;
  • Ajudeu a pujar, baixar i subjectar els pacients.

En tots els casos, seguiu les instruccions del veterinari responsable.