Demanar beca

Matrícula com a becari

Et pots matricular provisionalment com a becari o becària si compleixes les condicions següents:

1.Els requisits acadèmics de la convocatòria de beques de règim general del curs 2019-2020 (es revisen automàticament a la matrícula).

2.Haver estat estudiant de la UAB i becari o becària de règim general en el curs 2019/2020.

Si no compleixes el punt 2, abans de matricular-te hauràs d'obtenir l’acreditació de caràcter econòmic a efectes de formalitzar la matrícula universitària sense el pagament previ dels preus públics dels serveis acadèmics per al curs 2020-2021. Tingues en compte que el tràmit d’aquesta acreditació pot trigar fins a 10 dies i que s’ha de sol·licitar al web de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR). La sol·licitud es fa mitjantçant un tràmit únic, que inclou també la sol·licitud de la beca Equitat.

Si ja t’has matriculat ordinàriament i presentes la credencial amb posterioritat no serà possible modificar la matrícula com a becari fins que no es resolgui positivament la teva sol·licitud. Per tant, és important que sol·licitis aquesta acreditació al més aviat possible.

Tingues en compte que:

 • Per mantenir la gratuïtat de becari o becària provisional és obligatori sol·licitar la beca de caràcter general del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport. Realitzar la matrícula amb la condició de becari no substitueix en cap cas la sol·licitud de la beca de Règim General ni de la Beca Equitat, cal fer les dues sol·licituds al marge de com s'hagi fet la matrícula.
 • La beca equitat has de demanar-la al web de l'AGAUR:
  • Recorda que la beca Equitat només cobreix els crèdits matriculats per primera vegada i que la universitat aplicarà el descompte corresponent per concessió de beca al mes de desembre.
  • Els estudiants de la branca de coneixement d’enginyeria podeu consultar el web de l’AGAUR per informar-vos de descomptes en el preu del crèdit amb la sol·licitud de beca Equitat, indistintament del tram de renda familiar.

Consulta la convocatòria de la beca Equitat i l’acreditació, hi trobaràs els requisits i tota la informació del que cobreix cada beca.

Modificacions de matrícula amb sol·licitud de beca

Les modificacions de matrícula que afecten el nombre de crèdits i altres validacions de requisits acadèmics establerts a les convocatòries, poden afectar a la resolució d'aquestes així com a la possibilitat d’obtenir els diferents tipus d’ajuts.

Per això, si demanes beca, has de tenir en compte les condicions acadèmiques establertes a l’hora de demanar canvis en la matrícula.

 

Beca de caràcter general

Tràmits:

 • Només pots sol·licitar la beca de caràcter general al web de l'AGAUR.
 • L'administració que s'encarrega de gestionar la teva sol·licitud a Catalunya és l'AGAUR.
 • Segueix al peu de la lletra les instruccions de presentació de la sol·licitud: tingues en compte que si la sol·licitud s’entén com a no presentada el Ministeri no tramita la sol·licitud sigui quina sigui la causa de l’error. Comprova i imprimeix el resguard que acredita que l’has presentada correctament.
 • Sigues tan curós com puguis al consignar les teves dades i les de la teva família a la sol·licitud, ja que aquestes es creuaran amb les existents en les administracions corresponents.
 • Per conèixer l’estat de tramitació de la teva sol·licitud consulta directament l’Oficina Virtual de Tràmits (OVT), on tindràs la informació del seu estat actualitzada permanentment.

 Documentació:

 • Has de presentar la documentació requerida a la sol·licitud directament a l'AGAUR o bé, si tens cap problema per fer-ho, de forma excepcional pots entregar-la a la Gestió Acadèmica de la teva facultat, adjuntant-ne el resguard de presentació. Des de la universitat la farem arribar a l’AGAUR.
 • Si has realitzat estudis universitaris anteriors a una altra universitat i accedeixes a un grau o a un màster a la UAB, has de presentar, específicament per demanar la beca, l’expedient acadèmic complet dels estudis universitaris que et donen accés al màster.

Tingues en compte que és imprescindible que el document d’identificació (DNI/NIE) que consta a la sol·licitud de beca sigui exactament igual al que tens informat a les dades personals de la teva matrícula.

Requisits:

 • Tens tota la informació dels requisits acadèmics, econòmics i d'altres a les pàgines del Ministeri i l'AGAUR.
 • Qualsevol incidència o problema que et sorgeixi en omplir el formulari del Ministeri, l'has de resoldre als telèfons i adreces electròniques que consten a la pàgina web d’accés a la gravació de sol·licituds del Ministeri.
 • Un cop l'AGAUR o el Ministeri proposen la beca com a denegada, es procedeix al cobrament de la matrícula d’acord la normativa de la UAB, al número de compte que has facilitat a la teva gestió acadèmica.
 • La presentació d’al·legacions o de recursos no eximeix de fer el pagament de la matrícula.
 • Per concedir-te la beca definitivament has de complir els requisits de la convocatòria vigent per al curs en el qual et matricules, per la qual cosa el fet que t’hagis pogut o no matricular com a becari condicional no és vinculant amb el resultat final de la sol·licitud.

 

Beca Equitat

Tràmits:
 • Pots sol·licitar la beca Equitat al web del AGAUR, de la Generalitat de Catalunya.

Requisits:
 • Ser estudiant de grau, enginyeria o Màster habilitant a un dels centres propis de la UAB.
 • No estar en posessió d'un títol oficial previ, excepte si l'has cursat íntegrament en centres que apliquen preus privats.
Recorda que la beca Equitat només inclou els crèdit matriculats per primer cop y que la universitat aplicarà el descompte corresponent per la concessió de beca al mes de desembre, sempre que la resolució de les mateixes es produeixi dintre dels terminis previstos.