Mostra d'Espais didàctics per treballar la ciència a l'Educació Infantil

Grup de quatre estudiants a la fira.

El passat divendres 26 de maig va tenir lloc a la Plaça de les Oliveres, la ja tradicional Mostra d’Espais didàctics per treballar la ciència a l’Educació Infantil.

07/06/2023

El passat divendres 26 de maig va tenir lloc a la Plaça de les Oliveres, la ja tradicional Mostra d’Espais didàctics per treballar la ciència a l’Educació Infantil. L’activitat es desenvolupa en el marc de l’assignatura Didàctica del Coneixement del Medi Natural Social II, de 3r curs del Grau d’Educació Infantil de la UAB, i està coordinada per les professores Neus Banqué-Martínez i Natasha Mayerhofer, del Departament de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals de la Facultat de Ciències de l'Educació. L'alumnat d'aquesta assignatura va preparar 28 espais didàctics que, sota reptes com Tots els objectes pesen el mateix?Tots els dies veiem la lluna de la mateixa manera?Com saben les dents que és el moment de caure?Què passa quan barregem oli i aigua? o Com es fa la meva ombra?, proposaven als infants participar de manera activa i significativa en les propostes plantejades. La participació de la comunitat educativa de l’Escola Bellaterra, que estava convidada a l’activitat, així com de professorat i antic alumnat de la Facultat de Ciències de l’Educació, van fer de la jornada un espai d’intercanvi d’experiències i mirades al voltant del paper de la ciència a l’etapa d’Educació Infantil. 

Enguany la mostra ha arribat a la dotzena edició, i tot i els canvis i millores introduïdes any a any, segueix mantenint l’objectiu d’apropar la ciència a edats primerenques per acompanyar als infants a descobrir l’entorn amb curiositat i entendre el món que els envolta a partir de l’elaboració d’hipòtesis i pensaments a través de la manipulació i experimentació amb diversitat de materials. 

Un any més, una experiencia oberta al Campus i a la comunitat, que esdevé una data assenyalada per al Grau d’Educació Infantil i la Facultat de Ciències de l’Educació.