El Grau d'Educació Social Organitza la 2a Jornada d'Introducció a l'Educació Social

Imatge on podem veure gent a una aula

Una jornada organitzada per una comissió d'estudiants de 1r curs que se centra en compartir experiències professionals de l'EDUCACIÓ SOCIAL que ens aproximin a la realitat professional.

12/04/2024

La jornada començarà amb la Presentació de la Jornada a càrrec de la Comissió Organitzadora i els convidats especials, així com la Coordinació del Grau d'Educació Social, a les 9:00h.

La Conferència Central, que es durà a terme de 9:20h a 10:20h a l'aula 33, aquesta, abordarà el tema "El rol de l'Educació Social en la Justícia", presentada per Carles Vicen, Educador Social i Pedagog del Departament de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat de Catalunya, amb 20 anys d'experiència en centres penitenciaris.

Després d'un breu descans de 20 minutos, es desenvoluparan els Tallers de 10:40h a 11:40h. Els participants podran triar entre dues opcions:

Taller 1 (tria entre les dues opcions) 
 - "Violències masclistes: conseqüències i reptes", presentat per Loli Aguilar, Treballadora Social i acompanyant de dones en situació de vulnerabilitat, en el SEMINARI 2A.
 - "L'acció socioeducativa amb joves sense referents familiars en el territori", dirigit per Ángela Alonso Ramírez, Educadora Social de Programes d'Inserció Laboral a Girona, en el SEMINARI 2B.

A continuació, de 11:40h a 12:40h, es durà a terme altres dos tallers:

Taller 2 (tria entre les dues opcions) 
- "El paper dels CRAE's en l'atenció a la infància i adolescència en risc", presentat per Adriá Pagés Va acaronar, Educador Social i Responsable de l'Àrea de Benestar Social i Joventut de l'Ajuntament de Matadepera, en el SEMINARI 2A.
 - "La diversitat transformadora: un nou model d'aproximació a la diferència", a càrrec de Josep Bécares, Educador Social i membre de la Comissió de Discapacitat del CEESC, en el SEMINARI 2B.

Finalment, la jornada conclourà amb el tancament i la valoració de les activitats a les 12:40h a l'aula 33.