Sala de premsa

Primeres activitats de coneixença dels participants d'Entre Joves

Imatge taller vòlei programa entre joves

El programa Entre Joves que propicia activitats entre alumnat de la UAB i joves migrats/des sols/es ha iniciat la seva activitat amb una sèrie de trobades de mentoria i grupals.

23/11/2022

Entre Joves és un programa iniciat el curs passat i que es basa en la inclusió i el treball amb joves migrats/des sols/es a partir de la participació de l’alumnat de la UAB en diferents actuacions de voluntariat, com són les mentories, les activitats grupals i les activitats de sensibilització relacionades amb la temàtica.

En aquests primers mesos d’inici de curs s’ha realitzat la primera sessió de benvinguda, on es va donar a conèixer el projecte en detall als 10 joves participants i els seus educadors de referència. En la sessió es va fer una dinàmica de treball per compartir quines són les expectatives del projecte.

La setmana passada també es va dur a terme la primera activitat grupal, on una monitora del SAF els va fer un taller d’iniciació al vòlei. Partint d’una dinàmica de coneixement es va introduir com és el joc del al vòlei i, finalment, es va fer un partit entre les 17 persones que van assistir, 11 joves i 6 estudiants de la UAB. Es preveu fer una segona activitat grupal a finals d’any.

Durant aquesta setmana s’estan duent a terme les primeres sessions d’emparellament. En aquestes es convoquen dues-quatre possibles parelles de mentor/a i jove per fer dinàmiques de coneixement i així facilitar l’emparellament orgànic. Un cop fetes les parelles, se’ls explica què han de definir en el seu “projecte de mentoria”: els objectius, les activitats que compartiran... i, a partir d’aquí, el/la mentor/a i el jove ja començaran a quedar de manera autònoma.

Formació per a les persones voluntàries

Per tal que les persones voluntàries del programa Entre Joves tinguin una formació bàsica de mentoria, se’ls hi ha fet una sessió introductòria sobre què és una mentoria i una entrevista inicial personalitzada per tal de conèixer les seves motivacions i disponibilitats. A més, han rebut una formació sobre “Joventut migrada no acompanyada: context i estratègies de suport” a càrrec d’en Joan Llosada del Servei de Joventut (SIAJ), la Cel Far de la Fundació Champagnat i la Rosa Almeda de la Fundació EVEHO.

Per a més informació sobre el programa entreu a la nostra web.