Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Presenten els darrers avenços per a l'anàlisi de microorganismes alimentaris

12 nov. 2015
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
El 24 de novembre comença la XIV edició del workshop sobre Mètodes Ràpids i Automatització en Microbiologia Alimentària (MRAMA). Organitzada pel CERPTA i del Departament de Ciència Animal i dels Aliments, tindrà lloc a la  Facultat de Veterinària fins al pròxim dia 27.
microbiologiaalimentaria
El ponent principal del MRAMA serà el professor Daniel YC Fung, de la Kansas State University, qui impartirà diverses sessions formatives sobre els mètodes ràpids i l'automatització en microbiologia i les tècniques per detectar microorganismes habituals en els aliments i l'aigua. La ponència inaugural anirà a càrrec de l'experta en seguretat alimentària Cécile Lahellec, directora honorària de recerca de l'Agència Francesa de Seguretat Sanitària dels Aliments (AFSSA). La investigadora dissertarà sobre les salmonel·les.

En aquesta trobada destaquen diferents intervencions d'especialistes de l'anàlisi de microorganismes. Una d'elles és la d'Armand Sánchez, catedràtic del Departament de Ciència animal i dels Aliments de la UAB, que dissertarà el dia 24, sobre la reacció en cadena de la polimerasa. Aquest mateix dia, Jon Basagoiti, de l'empresa Imagining Management Systems, parlarà sobre les anàlisis microbiològiques.

El segon dia d'aquest workshop compta amb la participació de Daniel Ramón Vidal, de Biópolis, que dissertarà sobre la seqüenciació genòmica aplicada a la seguretat alimentària. Finalment, dijous hi intervé David Tomàs, del Centre d'Investigació de Nestlé, que discutirà sobre la preparació de mostres per a les anàlisis microbiològiques.

La trobada inclou sessions de pràctiques de laboratori, que s'hi duran a terme durant tres dies, dividides en grups de matí i de tarda i depenent de l'idioma principal, distingint entre castellà i anglès.

Finalment, el workshop MRAMA ofereix tres tallers el dia 27, entre els que destaca, com a novetat, el dedicat a  la "Tecnologia PlasmIA: detecció fàcil, ràpida i múltiple de patògens mitjançant un nou assaig immuno-òptic en el laboratori d'anàlisi d'avui”.

Com en edicions anterios, cal una inscripció prèvia per poder participar-hi.

Més informació

Dins de