Participació intergeneracional en un taller per debatre sobre la mutilació genital femenina a Vic
En el marc del projecte Chat Plus, el passat dimarts dia 12 de desembre, es va dur a terme un taller al centre cívic Joan Triadú de Vic on hi van assistir una cinquantena de persones de diverses cultures, religions, orígens, sexes i edats que van debatre sobre la pràctica de la mutilació genital femenina.
14/12/2023
En aquest taller, Uma Jawo, tècnica especialista en la temàtica, va presentar el projecte Chat Plus - Changing Attitude Plus a les persones assistents. Aquest programa co-finançat pel Programa Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors (CERV) de la Unió Europea pretén que hi hagi un canvi de comportament sobre la MGF a Europa, amb l'ajuda fonamental de les generacions joves.
Durant més de dues hores es va generar debat sobre la sexualització de la dona socialment, les múltiples violències a les que enfronten les dones pel simple fet de ser-ho, tant aquí com en altres països d'altres continents. Les i els assistents on hi havia des de infants, joves, homes i dones de diferents edats es va parlar també de la implicació i la responsabilitat dels homes vers aquesta pràctica i de la importància que participin en aquests espais. Va quedar palès en les converses que la mutilació genital femenina no té color, ni país ni religió, ja que és una problemàtica mundial.
A més, durant la sessió es van compartir experiències personals de les supervivents d'aquesta pràctica i les conseqüències psicològiques, físiques i socials que s'enfronten i amb les que viuen la majoria d'elles per aquesta pràctica i per negar-s’hi.
En la línia d’aconseguir un canvi amb la implicació de les noves generacions, durant aquesta trobada van sorgir un grup de joves d'entre 15 i 30 anys que van manifestar la seva voluntat de formar part de la iniciativa.