Lliurats els premis als millors TFG de transformació per a la justícia global
La Fundació Autònoma Solidària (FAS) ha lliurat els premis als millors Treballs Fi de Grau (TFG) de transformació per a la justícia global -que des de fa dos anys porten el nom del que va ser professor d'Economia Arcadi Oliveres- el dimecres, 17 d'abril, en un acte a la Facultat d'Economia. En la seva setena edició s'han premiat 34 treballs de 34 graus diferents sobre temes com el canvi climàtic, el racisme, la bretxa digital o la justícia social, entre d'altres, dels quals se n'han destacat quatre, un per cada àmbit de coneixement.
18/04/2024
La FAS ha premiat 34 Treballs de Final de Grau -que havien de tenir una nota mínima de 8,5- fets en clau de transformació per a la justícia global realitzats per estudiants de la UAB. Des de l'any 2022, els premis han passat a anomenar-se premi Arcadi Oliveres i, enguany, arriben a la 7a edició. Hi havia 78 treballs candidats al premis.
L'acte, que pretén posar en relleu la contribució dels TFGs premiats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i a la justícia global des de les diferents facultats de la UAB, ha comptat amb la participació de tots els premiats, les seves famílies, el professorat que ha tutoritzat els treballs i els organitzadors. Se'ls ha premiat amb un diploma i un obsequi que contenia 17 llavors
En la taula presidencial, han ofert uns parlaments Jordi Prat, director de la FAS; Sara Belbeida, comissionada de Relacions Ciutadanes i Diversitat Cultural i Religiosa de l'Ajuntament de Barcelona; i Esther Zapater, secretària general de la UAB.
"Aquest premi exemplifica els valors d'Arcadi Oliveres, un gran defensor de la justícia global" ha dit Jordi Prat, alhora que ha agraït la participació de l'Ajuntament de Barcelona en els premis: "Aquests premis són també una mostra d'una aliança entre institucions per promoure el canvi global que necessita la societat".
Sara Belbeida, per la seva part, ha destacat que "els premis són un granet de sorra per a fer una societat més justa i un món més solidari". També ha recalcat la figura del professor Oliveres: "és un referent per aquells qui entenem una altra manera de fer les relacions internacionals". "Aquests dies" -ha assenyalat la representant de l'Ajuntament de Barcelona- no sé si estaria molt content veient el que està passant al nostre voltant i donat que ell era un defensor de la cultura de pau, el diàleg i la no violència".
Esther Zapater també ha mencionat al professor Oliveres en l'acte i ha mencionat les famílies dels estudiants "que han sabut inculcar l'esforç i l'esperit crític" d'aquests estudiants per fer els treballs així com el professorat i tutors que se n'han fet càrrec.
Quatre treballs destacats per àmbit de coneixement
Dels 34 treballs, se n'han destacat 4 per àmbit de coneixement, que a més de rebre un regal i un diploma, han rebut 250 euros cadascun.
En l'àmbit d'Arts i Humanitats, ha estat destacat l'estudiant del Grau de Filosofia Alexandre Russa Puig, pel seu treball "Escalar l'Olimp: Investigació sobre el desnivell prometeic" (tutoritzat per Jaume Sastre Juan).
En l'àmbit de les Ciències, Biociències i Tecnologies, s'ha destacat el TFG "De peus a terra. El joc com a eina de transformació social pel canvi climàtic" de Laia Mas Babià, estudiant del Grau de Biologia (tutoritzat per Sandra Saura Mas).
En l'àmbit de les Ciències de la Salut, s'ha destacat el TFG "Los cultivos acuapónicos" de Froilán Cortés Pérez, estudiant del Grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments (tutoritzat per Elena Albanell Trullàs).
I en l'àmbit de les Ciències Socials i Jurídiques, s'ha destacat l'estudiant del Grau de Comunicació Audiovisuals, Joana Romeu Cusiné, amb el TFG "!Feliz cumpleaños!, un curtmetratge sobre la bretxa digital en la gent gran (tutoritzat per Ignacio Acconcia).