La UAB organitza el II Torneig de debat jurídic en català
El Torneig de debat jurídic en català i la Jessup Cup són dues activitats extracurriculars que, a més d'ajudar a entendre diferents branques del dret i de transmetre competències d'advocacia de forma més pràctica, potencien el treball en grup entre els estudiants.

La pregunta escollida en el II Torneig de debat jurídic en català que té lloc a la Facultat de Dret de la UAB és si la situació de preadopció d'un menor desemparat hauria de ser declarada judicialment.La Facultat de Dret de la UAB, a través del Grup d'Argumentació i Debat, organitza, amb la col·laboració del Consell de l’Advocacia Catalana, el segon Torneig de Debat Jurídic en Català. Tindrà lloc els dies 6 i 7 d'abril, i la pregunta escollida com a objecte de debat enguany, és si la situació de preadopció d'un menor desemparat hauria de ser declarada judicialment. A partir d'aquesta problemàtica, els estudiants hauran d'exposar els seus arguments i rebatre els dels equips contraris, emprant el llenguatge jurídic català.
El Torneig de debat jurídic en català busca impulsar, dins la comunitat acadèmica, l’aprenentatge i el desenvolupament, en aquesta llengua, d’un conjunt de tècniques comunicatives que poden ser útils en l'exercici professional.
Encapçalant les competicions d'advocacia
D'altra banda, la UAB va quedar quarta en les fases orals de les rondes estatals de la 58èna Jessup Cup, que van tenir lloc a les oficines de la firma d'advocats Cuatrecases a Madrid. La Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition és un torneig en el que joves promeses de l'advocacia a nivell internacional tenen l'oportunitat d'aplicar els seus coneixements davant un tribunal format per advocats, acadèmics i jutges sobre temes prèviament establerts.
La competició, organitzada per l'Associació Internacional d'Estudiants de Dret (ILSA), i en la que hi participen unes 550 escoles de dret de més de 80 països, consisteix en una simulació d'una disputa ficticia entre països per un conflicte d'actualitat jurídica davant el Tribunal Internacional de Justicia. La temàtica d'enguany s'ha centrat en l'ús d'aqüífers transfrontrers, en la legalitat en el desenvolupament de recursos naturals que causen danys en llocs declarats Patrimoni Mundial per la UNESCO, en la repatriació de béns culturals robats i en veure si un país ha de compensar a un altre per acollir a refugiats en campaments.
En les fases estatals en què va participar la UAB, també estava la UPF, la URLL (ESADE), la Universitat Autònoma de Madrid i la Universitat Carlos III, que es va proclamar guanyadora del certàmen i que assistirà a les rondes internacionals d’aquesta competició a Washington DC.
La UAB va guanyar la totalitat de partits dsputats com a part demandada i, finalment, va quedar en quarta posició, per davant de les altres universitats catalanes. L'equip estava format per la Marta Trillas i l’Alejandra Muñoz del grau en Dret, l’Enric Comabasosa del doble grau en Dret i Droit, i l’Aroa Ruiz i el Carlos Matamoros del Màster en Integració Europea, tots ells assessorats per Jaume Munich, professor de Dret Internacional Públic.