Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La UAB lidera un projecte europeu per formar experts en accessibilitat en arts escèniques

25 nov. 2015
null Bluesky Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
Els dies 26 i 27 de novembre ha tingut lloc a la Facultat de Traducció i Interpretació la primera reunió de treball del projecte europeu ACT (Accessible Culture & Training), per a la creació d’un nou perfil professional, l’Expert en Accessibilitat per a les Arts Escèniques i l’elaboració d’activitats de formació associades a aquesta figura.
Teatre
El projecte està liderat per la investigadora del Grup de Recerca Transmèdia de la UAB, Pilar Orero, i compta amb la participació de l’Antwerpen University (Ambers, Bèlgica), la Queen’s University Belfast (Irlanda del Nord) i la Universitat de Viena (Àustria), així com de les empreses de món escènic Trànsit Barcelona i NT de Gant, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de la delegació de Cultura del govern de Flandes (Flandes Enter) i de l’Agència Europea de Certificació de Qualificació ECQA.

“Actualment no hi ha un perfil professional definit i reconegut oficialment, format amb el coneixement específic que requereix posar les obres de teatre, de dansa o de música a l’abast de les persones amb discapacitat i, sobretot, de la gent gran. -explica Pilar Orero-. Amb aquest projecte pretenem establir les competències i habilitats que han de tenir aquests professionals i quina és la formació que requereixen per assolir-les”.

Entre les línies de treball que està previst dur a terme destaquen l’estudi de les necessitats actuals i emergents del sector de les arts escèniques en matèria d’accessibilitat; la definició del perfil professional -coneixements, competències i habilitats-; el disseny d’activitats d’aprenentatge innovadores en diferents nivells de formació; el desenvolupament d’estratègies per implementar polítiques d’accessibilitat en col·laboració amb les administracions regionals i locals i la creació i disseny d’un curs gratuït en línia sobre la matèria.

El projecte ACT tindrà una durada de tres anys i comptarà amb la participació d’una quinzena d’experts de totes les institucions que en formen part.

Dins de