Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La UAB es mou pel Dia mundial contra la Sida

02 des. 2014
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
L'èxit de la convocatòria que va tenir l'activitat per fer-se la prova ràpida del VIH ha provocat que el Programa de Salut de la FAS hagi decidit repetir-la després de les festes nadalenques. El 25% de les persones que viuen amb VIH a Catalunya no saben que tenen el virus.
Llaç vermell amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra el VIH
Amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la sida, un equip de 7 persones del Programa de Salut de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) va dinamitzar les activitats del passat dilluns 1 de desembre a la UAB. Al voltant de 60 estudiants van participar al "Xiringu", el punt d'informació i sensibilització sobre una sexualitat saludable i lliure de prejudicis. Diverses persones van jugar també a diferents activitats lúdiques sobre educació sexual.

Paral·lelament, a les 12.30 h, més de 30 persones van participar en la representació d'un llaç gegant de color vermell amb l'objectiu de fer visible el compromís amb la lluita contra el VIH i la Sida i els prejudicis que giren entorn el virus. A més, durant tot el matí i gràcies a la col·laboració d'Actua Vallès, diverses persones van fer-se la prova ràpida del VIH. L'interès que va generar va ser tan gran que el Programa de Salut s'ha plantejat repetir la convocatòria tornant de les vacances nadalenques.

Fer-se la prova ràpida del VIH o les proves diagnòstiques cada 3 mesos és el primer pas per lluitar contra la transmissió de la infecció. A Catalunya, cada any, hi ha prop de 800 persones a qui se'ls diagnostica el virus. No obstant això, un 25% de les persones que el tenen no ho saben.

Enguany, a més, amb l'objectiu de sensibilitzar la comunitat UAB sobre la realitat i lluitar contra l'estigma que gira al voltant del VIH, el Programa de Salut havia engegat des de feia una setmana la campanya a les xarxes #CondomBucketChallenge en què hi ha participat una desena de persones. Tots els vídeos estan al canal de youtube de la Fundació.
 
Si t'interessa aprendre i difondre un model saludable de sexualitat i afectivitat allunyat de paternalismes i prejudicis i tractar el consum de drogues i els trastorns de conducta alimentària, posa't en contacte amb el voluntariat de Salut i passa a formar-ne part: fas.salut@uab.cat.

Dins de