Vés al contingut principal

La UAB dona suport a les persones afectades pel conflicte a Ucraïna

08 març 2022
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

La UAB manifesta el seu rebuig a l'agressió militar a Ucraïna i es solidaritza amb totes les persones afectades per aquest i altres conflictes bèl·lics. La Universitat ha posat en marxa una sèrie d'accions coordinades per la comissió d'emergències internacionals.

Minut de silenci per la pau

La comissió d’emergències internacionals de la UAB estudia des del primer moment la disponibilitat d’allotjament per a persones refugiades

Des de l'inici de l'agressió militar, la UAB va obrir una línia de comunicació permanent amb les persones de la comunitat universitària afectades, tant les que eren als països en conflicte, per proporcionar la informació i els consells de seguretat a tenir presents en aquests casos, com les presents a UAB, a les quals se'ls va convocar a reunions informatives per expressar-los la solidaritat de la Universitat i posar-se a disposició seva per a les necessitats que la situació hagi pogut ocasionar. Es va habilitar, a més, una adreça electrònica de suport a les persones directament afectades pel conflicte per tal de centralitzar les seves demandes.

El 24 de febrer, el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) va activar el protocol d'emergències internacionals i, el dia 25, les universitats es van reunir amb el Departament de Recerca i Universitats per facilitar la informació sobre el nombre de persones afectades de les comunitats universitàries, tant les que estan desplaçades als països en conflicte com els ciutadans i ciutadanes d'aquests països que es troben actualment a Catalunya.

La comissió d'emergències internacionals de la UAB està preparant la disponibilitat d'allotjament per a eventuals persones refugiades de l'àmbit universitari, ha contactat amb la població ucraïnesa i russa a la UAB i manté la coordinació amb el CIC per a possibles accions de suport. La UAB difondrà i canalitzarà els mecanismes de suport a totes les persones afectades pel conflicte a través de la Fundació Autònoma Solidària (FAS), que vehicularà les diferents ajudes.

La UAB vetllarà també perquè les persones dels països en conflicte que siguin presents, sigui quina sigui la seva nacionalitat, tinguin resoltes les necessitats que els hagi pogut generar aquest conflicte i no pateixin cap mena de discriminació. També treballarà coordinadament amb el sistema universitari català en totes les accions d'informació i de coordinació d'acció que estiguin a les seves mans per mitigar els efectes d'un conflicte bèl·lic.

Com a part de la comissió d'emergències internacionals, la FAS coordina la resposta universitària al campus de la UAB. Si formeu part de la comunitat universitària podeu fer arribar propostes o demandes vinculades al conflicte d'Ucraïna a: fas.cooperacio@uab.cat.

Més informació:

FAS: pautes i agenda de la UAB en resposta a la crisi per la guerra d'Ucraïna

La UAB, a favor de la pau: comunicats col·lectius de rebuig a la intervenció militar

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Pau, justícia i institucions sòlides

Dins de