Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La UAB, a favor de la pau

01 març 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La comunitat universitària de la UAB mostra el rebuig a la intervenció militar a Ucraïna i reclama que els problemes polítics es resolguin amb diàleg i respecte als pobles i les minories.

Minut de silenci per la pau

La comunitat universitària està mostrant reiteradament el seu compromís amb la pau i contra la guerra amb diferents manifestacions com el minut de silenci que va tenir lloc l'1 de març passat davant dels diferents centres del campus. L'Equip de Govern de la UAB s'ha adherit als diversos comunicats col·lectius.

L'Associació Catalana d'Universitats Públiques condemna "fermament" l'agressió militar i es solidaritza amb el poble d'Ucraïna.

CRUE Universitats Espanyoles ha fet públic un altre comunicat en el mateix sentit on expressa el seu suport a les institucions acadèmiques ucraïneses i anuncia que les universitats espanyoles "cooperaran en tot el que sigui possible" per reconduir la situació.

Per la seva banda, La Xarxa Vives d'Universitats s'ha adherit al posicionament de l'Associació Europea d’Universitats per "expressar la nostra solidaritat amb les 26 institucions d'ensenyament superior i recerca d'Ucraïna", així com per oferir el seu suport.

L'European Consortium of Innovative Universities (ECIU), en el seu posicionament, fa una crida a la unitat i anima a les universitats i aliances europees "a donar suport a Ucraïna i al seu poble".

I el Consell Social de la UAB defensa "la pau i el diàleg com a única via per a la cerca de solucions als conflictes polítics, territorials, econòmics i socials".

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Pau, justícia i institucions sòlides

Dins de