La UAB acull la Trobada dels Serveis Informàtics de les Universitats de Catalunya d'eguany
El proper dijous, 12 de desembre, a les 9.30 hores, la sala d’actes del Rectorat acollirà l’anual Trobada dels Serveis Informàtics de les Universitats de Catalunya, que aquest any tractarà sobre el paper de la tecnologia en l’educació.

L’acte s’iniciarà a les 9.30 hores amb la intervenció de Margarita Arboix, rectora de la UAB, i Miquel Puig, director general del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), que donaran la benvinguda als assistents. En primer lloc, Karma Peiró, periodista, impartirà la xerrada “Dades i tecnologia per a la transformació de l'educació”. Seguidament, serà el torn de Pablo Gómez, gestor tècnic de projectes a la Secretaria de Polítiques Digitals, que pronunciarà la ponència “IdentiCat. Aposta per una Identitat Digital Auto-sobirana”. I, per últim, Lluís Ariño, de la URV, conclourà la primera sessió de conferències, moderada per Gonçal Badenes, director de Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la UAB.
Més tard, a les 11.45 hores, començarà la segona sessió amb la ponència “Development of digital skills using a distribution software platform”, de Paul Steenbergen d’Academic Software. També es parlaran de temes com els casos d’ús de la realitat virtual 5G amb Juan José Rodríguez, expert en Innovació Tecnològica a Telefónica; o de com millorar l’accessibilitat dels continguts d’aprenentatge i dels llocs web de la mà de Baptista Borrell, director de l'àrea d'educació de l'empresa Seidor, i d’Antoni Piedras, responsable del campus virtual de la UB, entre d’altres.
Finalment, Jordi Herrera, secretari del Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions de la UAB, pronunciarà la cloenda “Què és i què no és blockchain”. Així acabarà una jornada que remarca el repte d’aprofitar al màxim la tecnologia per millorar el procés educatiu i preparar els alumnes per a un món en procés de canvi constant.