Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La Marató de 3Cat i la recerca, a la Facultat de Biociències

06 maig 2025
null Bluesky Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Com funciona un programa solidari com La Marató de 3Cat, que capta fons per finançar projectes de recerca? Què significa per a una persona investigadora poder participar en un projecte de recerca que es posa en marxa gràcies a la solidaritat ciutadana? Aquestes són algunes de les preguntes que respondran els ponents de la màster class sobre La Marató de 3Cat que es farà a la Facultat de Biociències el dimecres 14 de maig a les 11 h. És un acte obert a tota la comunitat universitària.

FotoMaratoTV32024
La darrera edició del programa, al 2024, es va dedicar a les malalties respiratòries.

La meteoròloga i física de 3Cat Gemma Puig conduirà aquest acte, en el qual participaran responsables de la Fundació La Marató de 3Cat, investigadores de la UAB i personal de la Universitat implicat en la causa solidària.

Després del parèntesi provocat per la pandèmia de 2020, tornen les màster class de La Marató de 3Cat a la Universitat, una iniciativa conjunta de la Fundació la Marató de 3Cat i la UAB per donar a conèixer a la comunitat universitària com funciona aquest programa de televisió solidari pioner en l’àmbit internacional que capta fons destinats a projectes de recerca. Serà el dimecres 14 de maig de les 11 a les 12 h a la Sala d'Actes de la Facultat de Biociències. A l’octubre es farà una altra lliçó magistral sobre La Marató de 3Cat amb altres ponents a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB.

Aquest acte el conduirà la meteoròloga i divulgadora científica Gemma Puig, llicenciada en Física, que des de 2008 presenta l’espai del temps de 3Cat, Els Matins, 3/24 i Catalunya Ràdio. També hi participaran Javier Lafuente, rector de la UAB; Lluís Bernabé, director de la Fundació La Marató de 3Cat; Jordi Duran, assessor científic de la Fundació La Marató de 3Cat; Ester Boix, investigadora del Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular; Clàudia Cano, investigadora en formació i beca PIF del Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular, Anna Barragán, tècnica de la UAB que ha participat en totes les edicions de la Cursa de la UAB en suport de la Marató de 3Cat. El degà de la Facultat de Biociències, Isidre Gibert, també hi serà present.

Algunes de les preguntes que respondran els ponents en aquesta lliçó magistral seran com funciona per dins un programa de l'envergadura de La Marató de 3Cat? o com s'aconsegueix ser referent com a font de finançament en recerca d'excel·lència a l'àmbit de la biociència i de la salut en general? o què representa per a una persona investigadora posar en marxa el seu projecte de recerca gràcies a la suma dels esforços dels donants a La Marató?

Un projecte solidari

La Marató de 3Cat és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de 3Cat, i s’enfoca a obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que no tenen una cura definitiva. Ara bé, La Marató va més enllà de l’obtenció de fons. Fa una tasca important per sensibilitzar la població catalana respecte a les malalties en què se centra i a la necessitat de potenciar la recerca científica per prevenir-les o curar-les. Per a La Marató és tan important la recaptació de diners com la divulgació científica, la conscienciació i l’educació de la societat en la cultura científica.

 

 

 

 

Dins de