Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Finalitza la participació de la UAB a la fira 4YFN

29 feb. 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La Universitat Autònoma de Barcelona ha estat present un any més al Four Years From Now (4YFN), la fira d'empreses emergents del MWC

Foto de grup amb el rector a la fira 4Y4N

La Universitat ha estat present un any més al Four Years From Now (4YFN), la fira d'empreses emergents que ha tingut lloc del 26 al 29 de febrer dins del Mobile World Congress de Barcelona (MWC). L'estand de la UAB ha donat visibilitat a una representació de les empreses derivades i tecnologies sorgides de la Universitat. Aquestes star-ups, creades per personal investigador de la UAB en sectors com les ciències de la vida, energètic i del medi ambient o l’enginyeria, han cridat l'atenció de centenars de congressistes i visitants.  A més de les empreses, també s'han donat a conèixer tecnologies innovadores desenvolupades per personal investigador i alumnat de l'Escola d'Enginyeria de la UAB.

El dia 29 de febrer, últim de la fira, l’estand va rebre la visita del rector de la UAB, Javier Lafuente, del conseller de Recerca i Universitats del govern de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal, i de la ministra de Ciència, Innovació i Universitats del govern espanyol, Diana Morant.

20 anys impulsant empreses innovadores

La UAB és una universitat emprenedora, compromesa amb l’impuls de l’esperit i les habilitats emprenedores tant de l’alumnat com del personal investigador. Per això des d’Emprèn UAB, ofereix assessorament especialitzat a tota la comunitat universitària que tingui una idea o un projecte emprenedor i vulgui desenvolupar-lo. Destaquen les 31 empreses spin-off que la UAB ha contribuït a impulsar des del 2009 amb la finalitat d'explotar els resultats de recerca, i les altres 30 creades abans de l’aprovació del Reglament de creació d'empreses de base tecnològica i spin-off de la UAB. En total, aquestes 61 empreses generen més de 1.000 llocs de treball altament qualificats i més de la meitat operen en el sector TIC i biotecnològic. El 80% aconsegueix desenvolupar un model de negoci sostenible en el temps i, a més, el 60% d'aquestes ha aconseguit tenir presència internacional i opera en diferents mercats.

Més informació: Parc de Rerceca de la UAB (PRUAB)

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Salut i benestar
  • Indústria, innovació i infraestructures
  • Energia neta i assequible
  • Consum i producció responsables
  • Ciutats i comunitats sostenibles
  • Aigua neta i sanejament

Dins de