Fernando Vilariño és elegit nou president de la Xarxa Europea de Living Labs
Fernando Vilariño, sotsdirector del Centre de Visió per Computador i professor de l'Escola d'Enginyeria, ha estat elegit aquest mes d'agost com a nou president de la European Network of Living Labs (ENoLL) a la conferència anual de la xarxa, que va tenir lloc a Ginebra.

Fundada el novembre de 2006, la European Network of Living Labs (ENoLL) neix dins de l'agenda digital de la Unió Europea i es converteix en una de les comunitats més actives i el principal referent a Europa en innovació centrada en el ciutadà. Vilariño és membre de la xarxa amb el projecte Library Living Lab, el qual ha col·laborat a crear. Es tracta d'un espai dins de la biblioteca pública del barri de Volpelleres, a Sant Cugat del Vallès. Aquest projecte explora com la tecnologia transforma l'experiència cultural de la gent en un espai accessible a la ciutadania. El projecte està impulsat pel Centre de Visió per Computador, la UAB, l'Ajuntament de Sant Cugat, l'associació de veïns del barri de Volpelleres i la Diputació de Barcelona, i ha contribuït a la creació del programa BiblioLab de la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona.
Vilariño, en la seva compareixença a Ginebra, va reiterar la vocació clara d'aquests "laboratoris vius" de treballar cap a la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible proposats per l'ONU, assegurant que els "els reptes que vivim a les nostres societats no poden ser resolts només per una institució. Necessitem entendre com orquestrar la col·laboració entre els actors socials del coneixement i el desenvolupament econòmic, amb el ciutadà en el centre dels processos com a punt de referència principal: els living labs són instruments de democratització de l'accés a la innovació i al coneixement".