Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Experts en educació porten l’eficàcia de la prosocialitat a debat

25 juny 2015
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
El seminari “Nous models i guies per una educació inclusiva a l’escola primària” versarà sobre la prosocialitat i la seva eficàcia i tindrà lloc el 25 de juny a les 15 h a l’Hotel Campus.
Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB
El 25 de juny, l’Hotel Campus acull el seminari “Nous models i guies per una educació inclusiva a l’escola primària”, organitzat pel Laboratori d’Investigació Prosocial Aplicada (LIPA-UAB). El seminari vol presentar i debatre els resultats del projecte “Evidence-based education: European strategic model for school inclusion” per tal de veure l’eficàcia de la prosocialitat dins la classe, la prosocialitat aplicada al model del claustre de professors i/o aplicada per les organitzacions socials. La ponència començarà a les 15 h i serà traduïda simultàniament al català, castellà, anglès i italià.

El seminari s'endinsarà en els desafiaments amb què s'enfronten els docents del segle 21, que no s'assemblen gens als que han hagut d'enfrontar les generacions anteriors: grups de nens de fins a 16 nacionalitats en una sola classe i també nens amb capacitats diferents conviuen avui en dia en una mateixa aula. Aquest escenari que es reprodueix socialment, posa als docents alguns desafiaments permanents i una enorme necessitat de flexibilitat, innovació, creativitat i continu perfeccionament. Per això, en el seminari s’examinarà la prosocialitat com a eina per afrontar aquestes necessitats.

El projecte EBE-EUSMOSI 

EBE-EUSMOSI treballa per superar les dificultats que viuen els docents en la pràctica a través de la promoció de metodologies adequades per a l'educació i la inclusió especial. Aquest projecte planeja desenvolupar un model europeu de referència per avaluar la qualitat de la inclusió escolar i crear i validar un instrument per avaluar les estratègies d'inclusió escolar en diferents contextos organitzacionals i culturals.

El projecte està finançat pel Programa Erasmus+ de la Unió Europea, la promoció del'educació, la formació, i l'esport en les àrees de la mobilitat, la cooperació i el desenvolupament. Els socis del projecte inclouen set universitats: la Universitat de Perugia com a coordinadora, la Universitat de Duisburg-Essen (Alemanya), la Universitat Oberta dels Països Baixos, la Universitat d'Udine (Itàlia), la Universitat de Zagreb (Croàcia), la Universitat de Ljubljana (Eslovènia) i el Laboratori d'Investigació Prosocial Aplicada de la UAB.

Dins de