Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Es programa per primer cop un monogràfic sobre migracions a través de l'art

24 feb. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Durant els mesos d’abril i maig, en horari de 15:30h a 18:00h, es durà a terme el monogràfic “Diasporart. Les migracions a través de l’art”  que té reconeixement d’ECTS. La proposta del programa d’Acollida de la FAS és un conjunt de tallers participatius facilitats per expertes  que han trobat en l’art un mitjà per a expressar i donar visibilitat a qüestions vinculades amb les migracions.

Imatge cartell taller DiasporArt

El taller “DiasporArt. Les migracions a través de l’art” del programa d’Acollida, ofereix un conjunt de tallers participatius facilitats per expertes, activistes i defensores de drets humans que han trobat en l’art un mitjà per a expressar i donar visibilitat a qüestions vinculades amb les migracions.

Les expressions diverses de l’art són eines poderoses per a la transformació social, també per a la representació, sanació i homenatge a les experiències de migració i a la complexitat de les identitats interculturals, diverses o de frontera. De la mateixa manera, darrere dels diferents llenguatges i corrents artístiques trobem històries de migració i exili, confluències de cultures a la diàspora i reivindicacions en pro de la igualtat de drets i del reconeixement del valor de la interculturalitat.

En les diferents sessions es combinarà contingut teòric amb dinàmiques participatives i estratègies d’aprenentatge individual i col·lectiu basades en metodologies socioafectives, que apel·len al joc i a la creativitat entesa de forma àmplia. Es treballaran diferents temes com “Cultura de la Salsa, sabor, verbo y tambor” amb José Bolívar, advocat de drets humans i crític musical; “Muralisme i intervencions artístiques a l’espai públic: barris, xarxes veïnals i resistències” amb Uriel Lopez, creador transdisciplinar, muralista i gestor cultural d’Arts Can Batlló i, el taller, finalitzarà amb un mural participatiu al campus de la UAB.

Per poder obtenir 2 ECTS és necessària l’assistència al 100% de les activitats, així com l’elaboració d’una memòria reflexiva final individual en format de diari introspectiu a través d’Instagram i l’elaboració d’un anàlisi d’obra artística. 

El taller es farà els dies 17, 19, 24 i 26 d’abril i 3, 8 i 10 de maig, en horari de 15:30h a 18h, a la Sala R/115 Edifici Àgora (Campus UAB Bellaterra) i té un preu de 40 euros.

Per a més informació i per a les inscripcions, entra al nostre web o mira el programa.

Dins de