Sala de premsa

Es presenta un TFG sobre sexualitats dels joves acollit per la FAS

wikilove
L’Andrea Fernández García i la Marina González León, dues estudiants del grau de Psicologia de la UAB, van presentar el seu Treball de Fi de Grau titulat “La informació sobre sexualitat a internet t’arriba? Un anàlisi quantitatiu sobre la informació sobre sexualitat que arriba als universitaris” el passat mes de juny a la Facultat de Psicologia. 
 

22/07/2019

El TFG ha utilitzat una plataforma de creació pròpia anomenada ‘Wikilove’ per tal d’analitzar quantitativament el perfil dels/les usuàries, el tipus d’interaccions i en definitiva interessos dels/les joves en matèria sexo-afectiva –una proposta de recerca proposada pel Programa de Salut de la FAS en la qual, com detecten les estudiants, hi ha una manca d’estudis previs. Amb 2.352 visites a la pàgina i 372 usuaris/es visitants, ‘Wikilove’ ha tingut una bona acollida a les xarxes socials @wikilove_oficial).

El TFG, basat en un anàlisi de tres mesos de durada i fent ús d’eines gratuïtes de Google Analytics, ha permès comprovar que els/les persones joves mostren un gran interès en les pràctiques sexuals “per a atrevits”, per “trencar la rutina” i també “les de sempre”, i també mostren curiositat envers orientacions del plaer com l’ecosexualitat o la sapiosexualitat, que generalment són menys conegudes.
               
La recerca també posa de relleu patrons de gènere diferenciats en la cerca d’informació en matèria de sexualitat –si bé elles han tingut un accés majoritari al web, són els nois els qui generalment usen internet com a font d’informació, mentre que elles recorren més a familiars, coneguts i/o professionals.

‘Wikilove’ és una plataforma que busca ser una enciclopèdia sobre temes de sexualitat de manera positiva, incloent aspectes de plaer sexual així com també aspectes de riscos i sexe segur. És, en definitiva, un recurs per tal que els/les estudiants puguin ampliar els seus coneixements en matèria de sexualitat, afectivitat i gènere.

Aquesta és una iniciativa d’incidència curricular del “nou batec” del Programa de Salut de la Fundació Autònoma Solidària, el qual promou hàbits i estils de vida saludables entre l’estudiantat de la UAB. El Programa de Salut aposta per seguir potenciant la seva incidència curricular mitjançant projectes d’Aprenentatge i Servei (ApS) com aquest a la UAB.