Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Els Premis Nacionals de Comunicació distingeixen la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB

02 nov. 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La Facultat de Ciències de la Comunicació ha obtingut una menció d’honor als Premis Nacionals de Comunicació de la Generalitat en reconeixement pels seus cinquanta anys de trajectòria “en la formació de professionals de la comunicació a Catalunya”. El jurat ha destacat que el centre va ser “pioner en oferir estudis universitaris oficials de periodisme, publicitat, relacions públiques i comunicació audiovisual” i ha afirmat que es tracta d’un “referent per a moltes generacions de professionals del país”.

Façana de la Facultat de Ciències de la Comunicació

Els Premis Nacionals de Comunicació van ser creats l’any 1999 amb motiu del 75è aniversari del naixement de la primera emissió regular de ràdio a Catalunya. L’objecte d’aquests guardons és “atorgar un reconeixement a les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya o en llengua catalana, tant si han estat realitzades per professionals com per qualsevol entitat pública o privada”.

El jurat d’aquesta vintena edició dels premis ha estat presidit per la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i format per Oriol Duran, Núria de José Gomar, Jofre Llombart, Roger Loppacher, Miquel Miralles, Elena Neira, Núria Piera, Patrícia Plaja, Jordi del Río i Rosa Romà. A més de la Facultat de Ciències de la Comunicació, han estat guardonats els programes Crims (Catalunya Ràdio) i Polònia (Televisió de Catalunya), la revista Sàpiens, la plataforma online FILMIN, la periodista Julia Otero i les campanyes del Sistema de Salut de Catalunya durant la primera onada de la pandèmia.

Amb la lliçó inaugural del curs que va pronunciar el mes passat María Luisa Martínez Gistau, presidenta de Dircom Catalunya, la Facultat de Ciències de la Comunicació va donar el tret de sortida a la celebració del seu cinquantè aniversari. El centre va néixer com a Facultat de Ciències de la Informació el setembre de 1971 i va ser la primera facultat, juntament amb la de la Universitat Complutense de Madrid, dedicada a aquest camp acadèmic. Per commemorar l’efemèride, la UAB ha publicat el llibre Els primers anys. Estudis de Comunicació a la UAB. Antecedents i inicis (1971-1985), obra del professor Miquel de Moragas, un dels fundadors del centre. Està prevista també la inauguració d’una exposició fotogràfica i la Facultat acollirà, el juny del 2022, el congrés de l’Associació Espanyola d’Investigació de la Comunicació (AI-EC), la trobada més important en l’àmbit acadèmic de les ciències de la comunicació a nivell estatal.

 

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat

Dins de