Daniel Calleja afirma que la política mediambiental "reforça el projecte europeu"
El 9 de maig de 1950, el ministre d'afers exteriors francès Robert Schuman va pronunciar la declaració que proposava la creació de la Comunitat Europea del Carbó i l'Acer, embrió de la UE. La UAB va commemorar el Dia d'Europa, que recorda aquesta data, amb un acte a la Facultat de Dret.

Calleja va ser presentat per la degana de la Facultat, Esther Zapater, que va destacar el seu paper en l'impuls del concepte d'economia circular a Europa. El ponent va dissertar sobre aquest àmbit d'actuació de la CE com també sobre el desenvolupament dels objectius de desenvolupament sostenible, la implementació dels acords de París i les polítiques per millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Segons Calleja, l'economia circular "pot permetre'ns mantenir el model social europeu", ja que comporta "beneficis econòmics, mediambientals i socials". I va posar com a exemple que el sector del reciclatge representa una oportunitat de desenvolupament econòmic valorat en 147.000 milions d'euros.
El representant de la Comissió Europea va descriur algunes dades sobre la "degradació del medi ambient" que patim actualment i la seva relació amb el "desafiament demogràfic" que el món haurà d'afrontar durant les properes dècades. Segons va opinar, "passarem d'un món petit en un planeta gran a un món gran en un planeta petit". Però, tot i que "el diagnòstic és ombrívol", es va mostrar convençut que "encara és possible canviar les coses". Calleja va assegurar que la UE és "líder en la lluita contra el canvi climàtic" i va acabar la seva intervenció citant Robert Schuman, autor de la declaració l'aniversari de la qual es commemora el 9 de maig, qui va afirmar: "no s'assoleix res de durador amb facilitat".
A les intervencions institucionals que van tancar l'acte, el director de la Fundació Autònoma Solidària, Jordi Prat, va destacar que la FAS "treballa perquè els objectius de desenvolupament sostenible no siguin només una matèria d'assignatura sinó que esdevinguin un espai de consciència i mobilització dels estudiants de la UAB". I la rectora de la UAB, Margarita Arboix, va assegurar que "cal implicar tota la comunitat universitària en la responsabilitat social" de la institució, tot destacant el paper de la recerca enfocada en la sostenibilitat i el de la formació: "estem educant -va afirmar- els ciutadans del futur i hem de transmetre'ls el compromís amb el medi ambient així com amb la igualtat de gènere".