Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Un espectacle de dansa premiat tanca la III Setmana Artística Inclusiva

24 nov. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

L'espectacle de dansa teatre Parlem-ne, de la Companyia Vero Cendoya, que ha rebut el Premi al Millor Espectacle de Dansa en els Premis Teatre Barcelona 2023, tanca el dijous, 30 de novembre, la III Setmana Artística Inclusiva a la UAB, que es va inciar el dilluns 27 de novembre, i que ha portat al campus espectacles amb l'objectiu de sensibilitzar la comunitat universitària sobre el procés d'inclusió de persones amb diversitat funcional i compartir experiències inclusives amb tota la comunitat.

III setmana artística Inclusiva

La UAB organitza per tercer any consecutiu, i en el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, la III Setmana Artística Inclusiva al campus de la UAB. Per assistir a qualsevol de les activitats, cal inscriure-s'hi prèviament mitjançant aquest formulari

Dilluns, 27 de novembre, a les 12 h, la Sala Teatre de la UAB acollirà l’espectacle de titelles Bostikianes, ideat i creat per Laura Guiteras i Ariadna Martí, que neix de la necessitat d’explicar com ha estat i com és el rol de la dona en la societat, des de la memòria, el present i el futur. Per fer-ho, utilitza el llenguatge dels titelles i la música en directe, que permeten prendre distància i posar humor en diverses temàtiques.

L’espectacle, resultat d’un treball de recerca i creació iniciat durant el confinament a la Nau Bostik, un espai d’art i cultura de Barcelona, presenta la primera part de la trilogia generacional de Bostikianes. El punt de partida és la vellesa, la dona memòria, representada per Anna Maria Bostik, una iaia que pateix «diogenisme musical», que no pot evitar cantar, i que a través de la música parla de les emocions de tota una vida.

Dimarts, 28 de novembre, a les 12.30 h, a la sala d’actes del Rectorat, se celebrarà la VI Jornada institucional en commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, organitzada per l’Observatori per a la Igualtat i el PIUNE, que enguany tractarà de l’accessibilitat en la comunicació i la informació als estudis universitaris. Anna Matamala Ripoll, professora del Departament de Traducció i d’Interpretació i d’Estudis de l’Àsia Oriental, oferirà la conferència «Fem xarxa per a una comunicació accessible: recerca i transferència». Durant la conferència, presentarà el projecte ATHENA, que està desenvolupant el grup TransMedia Catalonia, el qual fa recerca sobre les traduccions audiovisuals i l’accessibilitat a la informació en diferents suports.

En el mateix acte també es lliuraran les Beques Impuls a l’alumnat amb discapacitat de la UAB. Aquestes beques formen part del Programa Impuls, creat per la Fundació Autònoma Solidària i finançat pel Consell Social de la UAB, que té per objectiu facilitar la inserció d’aquest col·lectiu a l’Autònoma. Les persones que reben la beca obtenen un ajut econòmic en concepte d’assistència personal i de mobilitat durant les hores de classe.

Dimecres, 29 de novembre, a les 12 h, la Sala Cinema de la UAB acollirà la projecció del documental Venim a crear. Institucions artístiques per a tothom, que donarà pas a un cinefòrum sobre «Espais artístics inclusius», en el qual participaran professionals i usuaris de les institucions artístiques i educatives: Sònia Camacho (TNC), Clara Florit (Escola del Mar), Maria Garreta, Yaiza Fernández, David Utanda i Dani Moreno (Fundació ASPACE), Alba García (Can Framis. Fundació Vila Casas) i els professors de la UAB, Josep Maria Sanahuja i Mar Morón.

Dijous, 30 de novembre, a les 13 h, a la Sala Teatre de la UAB, es podrà gaudir de l’espectacle inclusiu de dansa teatre Parlem-ne, de la Companyia Vero Cendoya, que ha rebut el Premi al Millor Espectacle de Dansa als Premis Teatre Barcelona 2023 i ha estat presentat en diversos festivals i escenaris nacionals i internacionals. Protagonitzat per Linn Johansson, Jem Prenafeta i Hansel Nezza, aquest espectacle combina moviment, text i música per a mostrar les dificultats i els reptes de la comunicació en el si d’una família.

L’any 2018 la UAB va aprovar el Segon pla d’acció sobre discapacitat i inclusió de la UAB (2018-2023), un instrument per articular les polítiques per a l’atenció de la discapacitat i la inclusió en l’àmbit universitari. L’alumnat també compta amb el suport del PIUNE. 

Per inscriure’s a les activitats de la III Setmana Artística Inclusiva de dilluns, dimecres i dijous:

https://eformularis.uab.cat/web/culturaenviu/-setmana-artistica-inclusiva-reserva-d-entrades

 

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Reducció de les desigualtats

Dins de