Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Alimentació i sostenibilitat: Per què la dietètica pot ser clau combatent el canvi climàtic

06 oct. 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Amb motiu del Dia de les Universitats Saludables, el 7 d'octubre comptarem amb la conferència d'Aitor Sánchez: dietista nutricionista, que ens parlarà sobre per què la dietètica pot ser clau combatent el canvi climàtic.

Conferencia Aitor Sanchez

Des de la Xarxa Espanyola d'Universitats Promotores de Salut (REUPS) celebrem la setena edició del Dia de les Universitats Saludables, una campanya amb la qual volem visibilitzar el treball que fem conjuntament les universitats de la xarxa. La REUPS es va constituir en 2008 i actualment està coordinada des de la Universitat de les Illes Balears.


El Dia de les Universitats Saludables va néixer per a commemorar la Declaració de Pamplona, ​​el 7 d'octubre de 2009, una data que desde la REUPS volem homenatjar celebrant cada any de manera conjunta la importància dels hàbits saludables en les universitats.


La REUPS té com a objectiu desenvolupar els projectes de campus saludables en les universitats espanyoles i la societat en general, a través de processos participatius, col·laboratius i dinàmics, que facin més fàcils les opcions més saludables, incorporant la promoció de la salut com a estratègia institucional i afavorint l'intercanvi d'experiències entre els organismes de salut pública, les institucions comunitàries i les universitats nacionals i internacionals.


No hi ha dubte de la importància de cuidar la nostra pròpia salut; adquirint hàbits per a una alimentació saludable, afavorint el moviment en la nostra vida diària i les pauses actives en el treball, potenciant una actitud positiva i col·laborativa enfront d'aquesta pandèmia, i cuidant les nostres relacions socials.


Des de la REUPS treballem per a crear persones mediadores i agents actius de salut en les universitats, que serveixin de model entre iguals i famílies. Les nostres línies d'actuació comprenen: l'alimentació saludable, activitat física, salut emocional, educació afectiva-sexual, prevenció del VIH, addiccions amb substàncies, addiccions sense substàncies, seguretat viària i prevenció oncològica, entre altres.


A més del compromís amb la promoció de la salut, treballem amb vista als Objectius de desenvolupament sostenible (ODS) que recull l'Agenda 2030. En aquesta línia, comptarem amb la conferència d'Aitor Sánchez, dietista nutricionista, tecnòleg alimentari, investigador, educador i formador, que ens parlarà sobre «Alimentació i sostenibilitat: Per què la dietètica pot ser clau combatent el canvi climàtic?».
 

No t'ho pots perdre! Inscripcions a : https://bit.ly/3Af2mjS

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Salut i benestar

Dins de