Sala de premsa

Actua contra la Mutilació genital femenina

Imatge cartell activisme MGF

El projecte europeu Chat Plus busca joves que vulguin formar-se i lluitar contra la mutilació genial femenina. Si tens entre 13 i 25 anys pots actuar amb altres joves per erradicar aquesta pràctica que atenta contra la salut i els drets de les dones. S’ofereix una formació gratuïta i ser protagonista d’una campanya de comunicació i incidència política.

11/10/2023

La mutilació genital femenina (MGF) és una greu violació contra les nenes i dones. A Europa, almenys 500.000 dones pateixin les conseqüències de la MGF i més de 180.000 nenes i dones estan en risc. La MGF comprèn tots els procediments que impliquen l'extirpació parcial o total dels genitals externs femenins, o lesions dels òrgans genitals femenins per motius no mèdics. A més de no comportar cap benefici real per a les dones i a les nenes, és una pràctica perjudicial que afecta la salut física i psicològica.

Per tal de prevenir la MGF i posar fi a aquesta realitat en les comunitats afectades, la Fundació Autònoma Solidària i la Fundació Wassu – UAB desenvolupen el projecte CHAT Plus  - Changing Attitude Plus, co-finançat per la Unió Europea que també es duu a terme a Itàlia, Portugal, Irlanda i Holanda. El projecte CHAT Plus inclou tres accions principals: implicació de joves de comunitats afectades; implementar una campanya de comunicació a les xarxes socials, pancartes i còmics; i una cooperació multiagència per erradicar la MGF a nivell local i europeu. 

La iniciativa vol enfortir les capacitats de joves, nois i noies de 13 a 25 anys formant-los i capacitant-los per tal es converteixin en grup d’activistes i protagonitzin i executarin una campanya de comunicació sobre la prevenció de la MGF. La formació és gratuïta i té una durada de 16 hores. En dues sessions i amb un format de tallers dinàmics es tractarà: “El canvi d’actituds: què és la comunicació de canvi de comportament;  “la perspectiva sobre la MGF: la MGF com a qüestió de drets humans i de la salut de les nenes i dones.”; la  perspectiva de gènere: la desigualtat de gènere a les societats i les estratègies  per superar-la” i “Debat i educació: la metodologia del debat com a eina clau per als futurs activistes.”.

Aquesta formació es farà dissabte 28 d'octubre i el 4 de novembre, de 10 a 18h, a la seu de la LaFede.cat (C. Tàpies, 1-3, 08001 Barcelona). Per participar-hi cal omplir el formulari: Formulari de participació en el projecte Chat Plus i enviar a fas.cooperacio@uab.cat una carta o gravar-se en un vídeo breu amb el mòbil amb una presentació i explicant “com impulsaries el canvi per acabar amb la mutilació genital femenina?”.