Sala de premsa

Aconsegueix fins a 12 ECTS amb les activitats socials

Tallers ECTS 2024

Aprofita aquest segon semestre del curs per participar en un conjunt de tallers i activitats que et permetran obtenir més coneixements i formació sobre temàtiques com les drogues, la discapacitat, la inclusió social, la diversitat o la crisi ecosocial.

14/02/2024

La UAB ofereix la possibilitat d'obtenir crèdits acadèmics reconeguts en els estudis de grau fent activitats no programades en el pla d’estudis de tipus cultural o esportiu, en el marc de la representació estudiantil, la solidaritat i la cooperació, o en l'àmbit de la promoció de la sostenibilitat i d'un estil de vida saludable, són les activitats amb reconeixement acadèmic de crèdits.

Si vols reconèixer crèdits, participant i formant-te en activitats socials et fem des de la Fundació Autònoma Solidària les propostes següents:

La primera proposta programada, a càrrec del Programa de Salut de la FAS, és el cicle de tallers “Visions i reflexions al voltant de les drogues”, que oferirà en les diferents sessions del mes d'abril informació sobre drogues per fomentar la reflexió i la responsabilitat en el consum de substàncies, així com eines i recursos d’utilitat per a les estudiants. Es farà una introducció al món de les drogues, aplicant diferents perspectives de gènere, es donaran a conèixer els efectes tenen els diferents tipus de drogues i les implicacions psicosocials, es parlarà sobre nous fenòmens com el chemsex, la relació entre drogues i violències sexuals, els psicofàrmacs i la reducció de danys. Pots consultar tots els detalls del taller i el formulari d’inscripció aquí.

Sota el títol “La discapacitat en primera persona. Obrint pas cap a la inclusió”, el Servei per a la Inclusió de la UAB (PIUNE) proposa un taller, que també es realitzarà a l'abril, per potenciar, mitjançant el coneixement, la igualtat, l’equitat i el respecte per la diversitat tant a la societat com a la Universitat. Tanmateix, es facilitaran recursos i estratègies pràctiques i testimoni de persones amb discapacitat des de la projecció de les seves capacitats i no des de les seves limitacions. S'acostaran conceptes bàsics tals com els diferents tipus de discapacitat i/o necessitats específiques de suport educatiu (NESE), inclusió social, educació inclusiva, accessibilitat,  disseny universal, i autonomia personal, entre d’altres. Trobaràs tota la informació aquí.

En les sessions d'aquests dos tallers es comptarà amb persones expertes i entitats referents en les temàtiques les quals aportaran un plus en els continguts de les formacions. Els dos tallers monogràfics tenen cadascun d’ells un preu de 40 euros i, si es cursen els dos, es reconeixeran 4 ECTS. Les persones voluntàries de la FAS tenen accés gratuït.

A banda, la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia, l’IGOP i en col·laboració amb la FAS organitzen per primera vegada el cicle formatiu “De la crisi climàtica a la transició ecosocial“, que pretén posar el focus en la crisi climàtica i els seus impactes socials, l'ecofeminisme, l'extractivisme, i la transició ecosocial en el context universitari. El curs comptarà amb conferències, tallers i amb una sessió de cloenda. El seguiment de totes les activitats comporta 2 crèdits ECTS per a l’alumnat. La primera conferència serà el 27 de febrer, això que afanya't a inscriure-t'hi aquí.

I també, com a novetat, el Servei de Llengües de la UAB ha programat l'activitat "No em racialitzis, parla’m en català. Drets lingüístics universals", en la qual la FAS hi col·labora en una de les sessions, i que donarà eines als catalanoparlants perquè prenguin consciència de les raons que els duen a fer servir una llengua determinada, es parlarà dels drets lingüístics i de llengües minoritàries, entre d'altres. S'inicia el 29 de febrer i permetrà obtenir 1,5 crèdits, la informació d'aquest curs està disponible en aquest enllaç.

Si participes en aquests tallers i, a més, fas voluntariat en un dels programes que gestionem des de la FAS, podries obtenir fins a 12 ECTS.