Sala de premsa

A punt pel 8M es programa un mes combatiu amb activitats sobre salut i feminisme

Imatge cartell tallers 8M

Des del Programa de Salut de la FAS han preparat tres activitats del 7 al 14 de març que giren al voltant del 8M i que pretenen tractar temes vinculades a la salut amb una mirada feminista.

22/02/2023

Amb l’arribada del 8M, el Dia Internacional de les Dones, el Programa de Salut de la FAS ha preparat tres activitats participatives i formatives en relació a la salut i el feminisme:

Dimarts 7 de març: El Xiringu temàtic: Sexualitats dissidents

Des d’El Xiringu, format per estudiants de la UAB que fan d’agents de salut, faran una activitat temàtica sobre sexualitats dissidents, de 12h a 14h a la Plaça Cívica del Campus de la UAB.

Dijous 9 de març: treball sexual des dels feminismes

Quan parlem de treball sexual apareixen molts dubtes, desinformació i confusió en com, des dels feminismes, s'aborda aquesta temàtica. És important conèixer les diferències entre els diferents models jurídics i quines implicacions tenen per a les persones que exerceixen el treball sexual. Des de la concepció de les sexualitats fins a les influències dels rols de gènere, passant pels moviments migratoris, podem trobar interrogants i contradiccions que ens condicionen a l'hora de fer-nos una idea del treball sexual i el debat que existeix entorn seu.

Aquest taller anirà a càrrec d'Anna Blasco, sexòloga i Tècnica de Salut de la Fundació Autònoma Solidària, i es realitzarà dijous 9 de març de 12h a 14h a la Sala Polivalent de l’Edifici Àgora.

Inscripcions aquí.

Dimarts 14 de març: amb F de Feminisme, i de Festa

Quan es parla del consum de substàncies és important aplicar la perspectiva de gènere, ja que elements com ara els factors protectors i de risc, els patrons de consum o els efectes i, les conseqüències del consum de substàncies, poden afectar de manera diferent a les persones en funció del seu gènere.

Les dones, en concret, pateixen una doble penalització pel fet de ser dones i de consumir substàncies, entenent el consum com una transgressió dels mandats de gènere. L'estigma acaba comportant en molts casos una invisibilització del seu consum, quedant, per tant, en una situació de vulnerabilitat.

Aquest taller anirà a càrrec de Sara Carbonell, integradora i educadora social i de Florencia Manns, psicòloga, i es realitzarà dimarts 14 de març de 12h a 14h a la Sala Polivalent de l’Edifici Àgora.

Inscripcions aquí.