Sala de premsa

44 alumnes fan el seu TFG amb metodologia ApS 

APS
Aquest curs 44 estudiants de la UAB desenvoluparan el seu Treball de Fi de Grau amb ApS, una metodologia d’aprenentatge en què l’estudiant desenvolupa les seves competències acadèmiques mentre fa un servei a la comunitat. Actualment, s’obre un nou període de recepció de propostes de TFG en ApS pel curs vinent.

24/01/2020

La implementació de l’Aprenentatge Servei o ApS a la Universitat Autònoma comença a veure els seus fruits i aquest curs, fins a 44 alumnes de diferents facultats desenvoluparan el seu Treball de Fi de Grau amb ApS. Aquesta metodologia d’aprenentatge significatiu consisteix en què l’estudiant desenvolupi les seves competències acadèmiques mentre fa un servei a la comunitat, ja sigui en entitats socials, centres educatius o de salut, etc. Des de 2019, l’Oficina ApS de la UAB, que és qui s’encarrega de gestionar la implementació de l’ApS a la universitat, ha estat promocionant la realització de TFGs amb ApS per la seva transversalitat (arriba a tots els estudiants de la UAB independentment del seu àmbit de coneixement) i per la flexibilitat de propostes que admeten els TFGs, la qual cosa facilita l’adaptació a necessitats reals. 
 
Per identificar aquestes necessitats reals i que el servei que fa l’estudiant sigui útil per la comunitat, l’Oficina ApS ha habilitat, per segon any consecutiu i fins el 28 de febrer, un formulari per tal que entitats socials i institucions públiques puguin plantejar les seves propostes o reptes, els quals seran treballats per l’Oficina ApS amb les diferents facultats amb l’objectiu que el curs vinent (2020-2021) els alumnes els puguin escollir i desenvolupar.

Tipus de TFGs en ApS
Aquest curs, s’ha aconseguit arribar a 44 alumnes de diferents àmbits de coneixement. La facultat on la implementació ha tingut més èxit és la de Psicologia amb 16 estudiants, seguida per Educació, Medicina i Veterinària amb 7 estudiants cadascuna. Les temàtiques desenvolupades són molt diverses, des de l’estudi de la implementació d’un programa social fins a la divulgació científica sobre els microplàstics dels aliments passant per un estudi de biodiversitat del riu Ripoll o un reportatge audiovisual sobre col·lectius en situació de vulnerabilitat, entre d’altres. Les entitats col·laboradores també són molt diverses tot i que predominen entitats de l’àmbit de l’educació formal, la salut i la millora de condicions socioeconòmiques i la cohesió social. Per consultar la llista completa de TFGs que s’estan duent a terme i saber si al vostre grau o facultat se n’estan realitzant o quines entitats hi participen, podeu entrar a la web de l’ApS de la UAB. 
 
L’alumnat i professorat que vulgui fer arribar propostes de TFG amb ApS a l’Oficina pot enviar un correu a aprenentatge.servei@uab.cat amb l’assumpte “Proposta TFG ApS professor/a o alumne/a” i indicant de quin grau i facultat es contacta i una breu explicació de la proposta.