Xavier Avilés rep el Premi SCB a la trajectòria professional

Xavier Avilés

El professor emèrit del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular i cap de grup de recerca a l'Institut de Biotecnologia i de Biomedicina (IBB) ha estat guardonat amb el Premi SCB Trajectòria Professional Leandre Cervera 2020, en la cinquena edició dels Premis de la Societat Catalana de Biologia.

21/05/2020

El doctor Francesc Xavier Avilés i Puigvert, director del grup de recerca Enginyeria de Proteïnes i Proteòmica de l’Institut de Biotecnologia i Biomedicina (IBB) i professor emèrit del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular, ha estat guardonat amb el Premi SCB Trajectòria Professional Leandre Cervera 2020, en la cinquena edició dels Premis de la Societat Catalana de Biologia.

Avilés és doctor en bioquímica per la UAB, va ser director de l’IBB des del 1991 fins al 2002 i va ser director del Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular del 2008 al 2014. Al llarg de la seva trajectòria ha publicat nombrosos articles científics en revistes d’alt impacte, ha dirigit un gran nombre de projectes de recerca i de tesis doctorals i ha contribuït d’una manera molt destacada en el camp dels enzims proteolítics i els seus inhibidors. Ha combinat la recerca i la formació, dues tasques que ha desenvolupat amb excel·lència, i ha ajudat a difondre les ciències de la vida i, més concretament, la biologia estructural i la biofísica de proteïnes, tant a Catalunya com en l’àmbit internacional. Forma part de diverses societats científiques, entre les quals hi ha la Societat Catalana de Biologia (SCB), on va impulsar la creació de la Secció de Genòmica i Proteòmica, i ha estat guardonat amb premis d’un gran prestigi com el Premi Ciutat de Barcelona (1998) o la Medalla Narcís Monturiol (2002).

El Premi SCB Trajectòria Professional Leandre Cervera ret honor a un dels presidents de la SCB i s’atorga al professional que ha contribuït d’una manera més significativa al progrés o la difusió de les ciències de la vida. La trajectòria del doctor Avilés destaca no només per la seva producció científica, sinó també per la seva gran implicació en la docència i la formació de nous investigadors, així com per haver estat un dels impulsors principals de l’IBB-UAB.

 

Notícies relacionades

Tricube

Estudiants de la UAB guanyen la competició Ecotrophelia

Cinc estudiants del Grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments han guanyat la XI edició dels Premis Ecotrophelia Espanya 2020, que té com a objectiu la creació de nous productes alimentaris eco/innovadors. Ha estat premiada la creació d'un postre en forma de petit cub.

Totes les notícies