Èxit de les International Welcome Days

Notícia IWD 20192020

Les International Welcome Days del setembre del curs 2019/2020 han finalitzat amb un èxit d'assistència a les activitats dels estudiants internacionals que inicien el seu curs a la UAB.

30/09/2019

Estudiants locals i estudiants internacionals han compartit activitats a l'inici de curs, per tal de fer l'estada dels internacionals a la UAB molt més enriquidora.

Del 12 al 19 de setembre van tenir lloc les International Welcome Days del primer semestre del curs 2019/2020. Es tracta d’unes jornades en les que els estudiants internacionals que arriben a la UAB poden conèixer els serveis i les activitats que es porten a terme a la universitat. El tret de sortida el va donar la Sessió de Benvinguda que es va celebrar a l’Auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres, a càrrec del Vicerector de Relacions Internacionals, Màrius Martínez, i la Vicerectora d’alumnat i Ocupabilitat, Sara Moreno. A més, Fiona Kelso, del Servei de Llengües, va explicar la importància que té la llengua catalana a la universitat i a la societat.

La resta de dies es van donar una sèrie de tallers i activitats, organitzades per serveis de la UAB i col·lectius d’estudiants, per fer conèixer les activitats en les que els estudiants poden participar durant la seva estada a la UAB. Altres activitats estaven adreçades a conèixer altres estudiants i altres cultures, ja sigui a través de les diferents gastronomies, amb el Dinar Internacional, o a través de la llengua, amb les activitats del Tàndem, on a través de jocs es practiquen llengües de diferents països. També, els mentors de la UAB van realitzar un tour per Barcelona i un pícnic al Parc de la Ciutadella.

L’activitat final de les International Welcome Days va ser una Fira de Col·lectius i Serveis de la UAB, que va tenir lloc a la Plaça Cívica i es va adreçar també als estudiants de primer. Allà, tant el col·lectius d’estudiants com els serveis de la UAB van mostrar les seves activitats, alguns amb un estand i altres fent una exhibició, com la colla castellera els Ganàpies de la UAB, que van fer un pilar i un assaig obert, o Swing UAB, que van fer ballar a tothom.

Aquestes jornades han tingut un gran èxit de participació en les diverses activitats, tallers i xerrades programades. Estudiants de nombroses nacionalitats han pogut conèixer altres estudiants internacionals que acaben d'arribar a la universitat i estudiants locals que formen part del programa Mentor, els quals han fet que els nouvinguts se sentin un membre més de la comunitat.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies