Work in Progress [22/05/2020]

Work in Progress

El CEHIC reprèn els Work in Progress d'enguany  amb una nova sessió a càrrec del doctorand Javier Poveda Figueroa (UAB) amb "El problema de la intratabilidad computacional e inteligencia artificial: De la conferencia de Dartmouth al problema P-NP".

12/05/2020

En aquesta ocasió  l'activitat es portarà a terme de forma virtual el proper 22 de maig a les 12h. [punxar aquí]

Abstract: En el año de 1984 el psicólogo Geoffrey Hinton, el físico Terrence Sejnowski, y el informático  David Ackley publicaron el paper “Constraint Satisfaction Networks that learn” en el reporte técnico de la Universidad de Carnegie Mellon de la Facultad de Informática 84-119. En ese artículo ellos proponían un sistema de redes neuronales artificiales capaces de poder resolver cualquier tipo de problema que anteriormente otro tipo de algoritmos no podían. Este desarrollo se enmarca dentro de la aparición de problemas que no podían ser solucionados dentro de un tiempo polinomial por ningún algoritmo computacional de aquel entonces. Un ejemplo a ese tipo de formulaciones el el problema agente-vendedor. Lamentablemente este algoritmo solamente puede resolver cualquier tipo de problema teóricamente, ya que su implementación es computacionalmente costosa.

 

Notícies relacionades

Geologia Sincrotró ALBA

Estudien ceràmica italiana antiga amb la llum del sincrotró ALBA

Vidrats i decoracions de ceràmiques de Montelupo (Itàlia) dels segles XIV-XIX han estat analitzats per mitjà de microdifracció de raigs X amb llum de sincrotró, a la línia de llum MSPD del Sincrotró ALBA per un equip de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i la UAB.

 

ICTA-ICOS

L'ICTA-UAB s'uneix a la xarxa europea de mesura de gasos d'efecte hivernacle

L'ICTA-UAB serà una de les institucions que integraran la xarxa espanyola del Sistema integrat d'observació del carboni (ICOS). La infraestructura de recerca, finançada pels països europeus, mesura els gasos d'efecte hivernacle, com el diòxid de carboni, a tot el continent europeu i els oceans adjacents.

Totes les notícies