Vicent Fonollosa ingressa a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya

Vicent Fonollosa ingressa a l'Academia de Medicina

La Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya ha fet membre el catedràtic del Departament de Medicina i degà de la Facultat de Medicina, Vicent Fonollosa i Pla.

23/03/2021

El proppassat diumenge, 21 de març, va tenir lloc a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya l’acte de recepció com a acadèmic electe del doctor Vicent Fonollosa i Pla. El degà de la Facultat de Medicina va pronunciar el discurs d’ingrés “Reflexions sobre la deshumanització de la medicina i la humanització en l’ensenyament de la medicina”. El discurs de resposta va anar a càrrec del doctor Miquel Vilardell, i l’acte va comptar amb la presència dels membres de l’Acadèmia i del rector de la UAB Javier Lafuente.  

Vicent Fonollosa i Pla, catedràtic del Departament de Medicina i especialista en medicina interna de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona, es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la UAB a la segona promoció (1975). Ha estat responsable d'assignatures sobre reumatologia i malalties autoimmunes sistèmiques o sobre bases biològiques de la patologia i coordinador del tercer curs del Grau de Medicina, entre altres activitats docents. La seva recerca ha estat centrada en les malalties autoimmunes sistèmiques i en particular en la malaltia esclerodèrmica. Ha publicat més de 200 treballs a revistes indexades i 25 capítols de llibre, i ha dirigit 25 tesis doctorals. Ha estat coordinador nacional de la línia de recerca sobre esclerodèrmia dins del Grup de Malalties Autoimmunes Sistèmiques de la Societat Espanyola de Medicina Interna i responsable del Registre Nacional de malalts amb esclerodèrmia (RESCLE).

Fonollosa, degà de la Facultat de Medicina des de l’any 2017, ha estat vicedegà de Docència, director del Departament de Medicina i coordinador de la Unitat Docent Vall d'Hebron. A més, ha estat acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, ha presidit la Societat Catalanobalear de Medicina Interna i ha estat membre de l'European Consortium on Systemic Sclerosis Genetics, així com revisor i membre dels consells editorials de diverses revistes biomèdiques. Entre altres distincions, ha rebut els premis Farreras-Valenti, Joan Vivancos i Josep Font, com també el Premi a l'Excel·lència Professional en la Categoria Medicina Hospitalària del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya.