Vicent Fonollosa és reelegit com a degà de la Facultat de Medicina

Vicent Fonollosa

La Facultat de Medicina ha reelegit Vicent Fonollosa com a degà. Completen l'equip Francesca Canalias, Montserrat Solanas, Xavier Navarro, Joan Pedro-Botet, José Mª Ribera, Jaume Kulisevsky, Salvador Navarro, Sabiniana San Rafael, Jordi Cuartero i Luis Grande.

29/09/2020

Vicent Fonollosa, catedràtic del Departament de Medicina i especialista en medicina interna de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona, ha estat reelegit com a degà de la Facultat de Medicina, responsabilitat que desenvolupa des de l'any 2017. El nomenament va ser aprovat en una sessió extraordinària de la Junta de la Facultat que va tenir lloc el 22 de setembre passat.

El nou equip del Deganat està integrat també per Francesca Canalias, secretària de la Facultat; Xavier Navarro, vicedegà d'Economia i Planificació; Montserrat Solanas, vicedegana de Docència, Qualitat i Avaluació; Joan Pedro-Botet, vicedegà de l'Àrea de Fisioteràpia; José María Ribera, vicedegà d'Alumnes i Mobilitat; Jaume Kulisevsky, vicedegà d'Estudis de Postgrau; i els coordinadors dels graus de Medicina (Salvador Navarro), Infermeria (Sabiniana San Rafael), Fisioteràpia (Jordi Cuartero) i Medicina UAB-UPF (Luis Grande).

Especialista en medicina interna

Fonollosa es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la UAB a la segona promoció (1975). Ha estat responsable d'assignatures sobre reumatologia i malalties autoimmunes sistèmiques o sobre bases biològiques de la patologia i coordinador del tercer curs del Grau de Medicina, entre altres activitats docents. La seva recerca ha estat centrada en les malalties autoimmunes sistèmiques i en particular en la malaltia esclerodèrmica. Ha publicat més de 200 treballs a revistes indexades i 25 capítols de llibre, i ha dirigit 25 tesis doctorals. Ha estat coordinador nacional de la línia de recerca sobre esclerodèrmia dins del Grup de Malalties Autoimmunes Sistèmiques de la Societat Espanyola de Medicina Interna i responsable del Registre Nacional de malalts amb esclerodèrmia (RESCLE).

Pel que fa a les responsabilitats institucionals a la UAB, Fonollosa ha estat vicedegà de Docència de la Facultat de Medicina, director del Departament de Medicina i coordinador de la Unitat Docent Vall d'Hebron. A més, és acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, ha presidit la Societat Catalanobalear de Medicina Interna i ha estat membre de l'European Consortium on Systemic Sclerosis Genetics, així com revisor i membre dels consells editorials de diverses revistes biomèdiques. Entre altres distincions, ha rebut els premis Farreras-Valenti, Joan Vivancos i Josep Font, com també el Premi a l'Excel·lència Professional en la Categoria Medicina Hospitalària del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya.

Més informació: Facultat de Medicina