Un joc de preguntes per celebrar el Dia d'Europa

Erasmus charter for higher education 2014-2020

El Centre de Documentació Europea ha preparat un joc de preguntes sobre la Unió Europea adreçat a tota la comunitat UAB. S'hi pot participar fins el dia 9 de maig, dia que se celebra el Dia d'Europa. És un joc d'accés públic i permet als membres de la UAB guanyar algun dels 35 lots de "regals europeus" preparats. 

29/04/2021

Com cada any, el Centre de Documentació Europea ha preparat un joc de preguntes per celebrar el Dia d'Europa. El joc és d'accés públic, amb la particularitat de què els membres de la UAB podran optar a guanyar 35 lots de regals europeus (gorra, bossa, memòria USB, caixa de música i molt més). La data límit per participar-hi és el dia 9 de maig.

El qüestionari també està disponible en català, castellà i anglès. Els que obtinguin les 35 millors puntuacions, combinant les 3 versions, seran els guanyadors. Per poder participar en el concurs, és imprescindible registrar-se amb l'adreça de correu electrònic de la UAB.

El Dia d'Europa celebra 9 de maig la pau i la unitat del continent. La data és l'aniversari de la històrica declaració de Schuman, un discurs pronunciat a Paris el 1950 en el qual el ministre francès d'Afers Exteriors, Robert Schuman, va exposar la seva idea d'una nova forma de cooperació política que fes impensable un conflicte bèl.lic entre les nacions europees. Just un any després es va signar el Tractat pel qual es creava la Unió Europea.

El Centre de Documentació Europea (CDE) de la UAB, ubicat a l'Edifici E1 del campus de Bellaterra, és un punt d’informació europea de la Comissió Europa, que està integrat en la xarxa Europe Direct, que té per objectiu el foment de la recerca sobre la UE, la difusió les polítiques europees així com l'atenció de consultes sobre temàtica europea.

Ofereix préstec de documents, una sala de lectura i ordinadors amb connexió a Internet, assessorament en l'elaboració de treballs de recerca i ajuda en l'obtenció de documentació no disponible al CDE. També organitza debats, presentacions de llibres i tallers diversos. Dins l'organigrama de la UAB, el CDE forma part del Servei de Biblioteques, com a extensió de la Biblioteca de Ciències Socials.