Tanca un nou curs amb rècord d’inscripcions al Cens de delegats i delegades de grup acadèmic.

imartge_cens

ElCens, el registre oficial de delegats i delegades de grup acadèmic de la UAB, tanca el curs 2019/2020 amb un total de 652 membres, la xifra més alta des de la seva creació l’any 2014

09/07/2020

El delegat o delegada és una figura clau en el seguiment acadèmic de les titulacions i és l’interlocutor principal per a millorar i afavorir un model integral de formació en què els estudiants són els protagonistes. La majoria d’aquests representants de grup acadèmic estan inscrits a elCens. Enguany, aquest registre tanca el curs amb 652 membres, 16 més que el curs passat, la xifra més alta des de la seva creació l’any 2014. Pel que fa als grups acadèmics, a l’Autònoma hi ha un total de 459 grups, dels quals un 85% tenen delegat/da inscrit a elCens. Un 2% dels grups s’han creat aquest curs amb l’aparició de noves titulacions o la reconfiguració de grups a la facultat.

Observem també que hi ha paritat entre els delegats de la UAB (un 57% són dones i un 43% homes), com s’ha registrat en cursos passats. Una altra xifra destacada és el 56% del total de delegats que han estat escollits com a representants de grup acadèmic per primera vegada aquest any. Els números també indiquen que una part important dels membres d’elCens participen activament en altres òrgans de representació de l’Autònoma, com la Junta de la Facultat o el Consell d’Estudiants.

Al llarg d’aquest curs s’han dut a terme sessions de formació de delegats/des distingides entre aquelles destinades als delegats/des que ho son per primer cop i els que ja ho han estat en cursos anteriors. En total, s’han realitzat 15 sessions presencials amb 254 usos. Aquest curs, s’han realitzat a més 6 sessions de formació a distància en les que han participat 117 delegats i delegades.

Podeu consultar les xifres del Cens de delegats i delegades al web de Dinamització Comunitària, i seguir totes les novetats sobre representació estudiantil a la UAB al twitter @comunitatUAB.

Més informació: el Cens en xifres 19/20