Sala de premsa Premsa i mitjans

Set estudiants protagonitzen la campanya publicitària de la UAB

RetallBusWebCampanyaPubli

Les seves cares apareixen aquests dies als vagons del Tram i dels Ferrocarrils de la Generalitat i als autobusos, així com a diferents mitjans de comunicació. No serveixen per anunciar un producte qualsevol: publiciten la universitat en la qual estan estudiant, la UAB. Són set alumnes de diferents estudis, amb diferents maneres de viure la universitat i de veure la vida.

17/03/2022

Adrià, 2n curs de Medicina:  “Aquesta és una professió molt vocacional, has d’estar molt convençut de voler ser metge perquè és molt sacrificat”.

 

Aina, 1er curs de Traducció i Interpretació: “Estic integrada de ple a la vida universitària, estic vivint un ambient més obert i lliure que a l’institut que m’enriqueix i em satisfà moltíssim”.

 

Eric, 3er de Comunicació Audiovisual: "Estudiar a la universitat amb pandèmia ha estat molt dur; per això ara, quan acabo les classes, em quedo moltes tardes aquí al campus, fent esport".

 

María, 1er d'Enginyeria Química: "A la classe la majoria són nois però això no m’afecta, no passa res, estic estudiant el que m'agrada".

No són models professionals ni estan acostumats als focus i platós dels estudis de fotografia professional. Però se senten orgullosos d’estudiar a la UAB i van decidir provar sort: van enviar una fotografia i el currículum a la crida que va fer l’Àrea de Comunicació i Promoció de la UAB que buscava persones per “transmetre l’experiència d’estudiar a la UAB amb una mirada i un somriure”. L’única condició era que havien de ser persones matriculades aquest curs a l’Autònoma.

Així que una tarda del passat mes de novembre es va fer el “càsting”, en uns estudis fotogràfics professionals. “Buscàvem estudiants amb una imatge molt natural i que representessin la diversitat del campus”, assenyalen els responsables de Promoció de la UAB. No és la primera vegada que la Universitat prioritza la naturalitat en els “spots” i recorre als mateixos estudiants UAB –“UABers”, com s’anomena col·loquialment als membres de la comunitat- per a protagonitzar la campanya però sí que és la primera vegada que hi han concorregut tants aspirants: 160 candidats. Tot un èxit de convocatòria. I set d’ells van ser els seleccionats: quatre per anunciar Grau, l’Eric, l’Aina, l’Olga i la Maria; i tres per publicitar Màsters i Postgraus, l’Adrià, la Sofía i la Laura. Tots ells -que han rebut una compensació econòmica de 300 euros- formaran part de la campanya de promoció de Graus i de la de Màsters, Postgraus i Doctorats, de març a octubre. 

“M’hi vaig presentar perquè em feia gràcia aparèixer a l’anunci, sense cap motiu especial, tot i que he de reconèixer que la compensació econòmica també hi va ajudar, clar”, explica l’Adrià León Gallart, que viu a Terrassa, i que està estudiant segon curs de Medicina -després d’haver-se graduat en Fisioteràpia i haver fet dos màsters, també a la UAB-, tot un bagatge acadèmic, amb 25 anys. “Després de tants anys estudiant, tinc moltes ganes ja de començar a la Unitat Docent-Parc Taulí, per estar més a prop de la medicina a nivell professional”. L’Adrià és, potser, el més escèptic de tots ells, segurament també per la seva veterania: “Ser metge està molt valorat a nivell social, però després, a l’hora de la veritat, no tant; treballes moltes hores, amb molta responsabilitat, i guanyes poc”, explica, i afegeix que “aquesta és una professió molt vocacional, has d’estar molt convençut perquè és molt sacrificat però jo tinc ganes de dedicar-m’hi, m'agrada molt la medicina”.

fotoanuncis

Les seves paraules de realitat crua contrasten amb les de l’Aina Da Silva Martí, alumna de primer de Traducció i Interpretació, a la qual la universitat l’ha fet renéixer: “Estic molt contenta estudiant aquí, a la UAB: pots fer vida universitària 100%, anar al teatre, al cine, participar en les associacions i activitats culturals”. L’Aina -que prové del barri barceloní d’Hostafrancs, de pare de Guinea Bissau-Brasil i mare catalana-, està encantada cursant Traducció i Interpretació: “Tenia clar que volia fer alguna cosa d’idiomes i vaig trobar que a Traducció de la UAB s’oferia el japonès com a llengua C, i m’hi vaig llançar de cap”, explica aquesta admiradora i fan total de la cultura “anime”, que frisa per anar d'intercanvi a una universitat japonesa a tercer curs. “La veritat és que m’ho estic passant pipa; el professorat és molt maco, com de casa, només et diré que se saben el nom de tots els alumnes”, diu tota admirada alhora que ens comenta que ha fet amics i ha conegut gent molt interessant. “Estic integrada de ple a la vida universitària, estic vivint un ambient més obert i lliure que a l’institut que m’enriqueix i em satisfà moltíssim, la veritat”.

4ModelsPublicitaris

En el moment de fer aquesta entrevista, d'esquerra a dreta, l'Eric, l'Aina i l'Adrià; i asseguda, la María.

Està clar que després d’uns anys estudiant amb les restriccions de la pandèmia, tots ells valoren molt tornar a les classes de forma presencial i poder viure amb “normalitat”. És el cas de l’Eric Sobrevia Escó, estudiant de tercer de Comunicació Audiovisual -un amant de tot el que tingui a veure amb el món de l’esport-, el qual que ens ha confessat que ha enyorat molt aquesta “normalitat” durant la seva carrera i que hi ha hagut moments que s’ha sentit desmotivat. Potser per això, ara, després de les classes es queda al campus per passar moltes tardes al Servei d’Activitat Física (SAF) jugant a futbol, a pàdel o nedant. Resident a Montcada i Reixac, l’Eric se n’ha adonat que els estudis que está cursant són molt pràctics, i que "cal entrar de seguida en contacte amb el món professsional si t’hi vols dedicar debò". “M’agradaria entrar al món de la realització i producció audiovisual a nivell professional, però no és gens fàcil”. L’Eric, juntament amb una altra “UABer”, protagonitzarà durant el que queda de curs, els vídeos Youtube de la UAB per donar a conèixer diferents aspectes del campus.

A l’Eric li ha passat com a la María Sánchez Molina, estudiant de primer cus d’Enginyeria Química, que es van presentar al càsting perquè li feia molta gràcia veure’s en un anunci al Tram o als FGC. També tenen en comú que a la María li agrada molt l’esport, en concret, el bàsquet, al qual s’hi va dedicar fins poc abans de dedicar-se de ple al Batxillerat, arribant a ser campiona d’Espanya amb el “Femení Maresme” d’Infantil. Procedent de l’IES Vallès de Sabadell, tenia dubtes de si portaria bé l’enginyeria que està cursant venint d’un batxillerat científic, però de moment diu que està molt contenta -va entrar a la universitat amb una matrícula d’honor del batxillerat, tot s’ha de dir-. Sobre el fet de ser dona i estudiar enginyeria explica que “sí que són majoria nois a la classe però això no m’afecta, no passa res, no hi veig cap inconvenient”. “Sí que és veritat que les meves amigues van tirar gairebé totes cap al camp de les Ciències de la salut i jo tenia dubtes però finalment, com em sentia molt atreta pel món de l’enginyeria de processos, em vaig decantar cap aquí”. Ella va cursar, com l’Aina, tot el Batxillerat, en pandèmia, i ens confessa que va ser dur, tot i que ara, ens diu, “ja forma part del passat”. “La pandèmia, al final, ens va unir més a tots els companys d’estudi, ens va enfortir, perquè ens trobàvem tots igual, vam compartir i xerrar molt, i ara mateix, són els meus millors amics”, comenta orgullosa de la seva colla.

A més de les cares i somriures de tots quatre, als anuncis de la UAB també s'hi poden veure les de l'Olga Castaño Galán, que està fent Infermeria; la Sofía Gómez Serrano, que està cursant Psicologia; i la Laura Pajuelo Gutiérrez, que està estudiant Comunicació Audiovisual. Tots set, en diferents combinacions, i a diferents formats i suports, conviden al mateix: a triar l'Autònoma el curs vinent!