S'obren les portes de la UAB Barcelona Summer School

GrupWelcomeSummerSchool2019

La UAB Barcelona Summer School, l'escola d'estiu internacional de la UAB, ha obert les portes el dimarts, 25 de juny, amb un 30% d'inscripcions més que en l'edició passada. Els prop de 250 alumnes de 29 països seguiran algun dels 18 cursos de tres setmanes de duració, en dos torns, que s'impartiran a la Facultat de Traducció i Interpretació.

24/06/2019

La UAB Barcelona Summer School -cursos d'estiu de tres setmanes de durada, impartits majoritàriament en anglès-, ha donat el tret de sortida el dimarts, 25 de juny, amb un acte de benvinguda celebrat a la Sala Cinema de la UAB. Els alumnes internacionals que seguiran algun dels seus 18 cursos procedeixen de 29 països com ara Estats Units, Canadà, Egipte, Mèxic, França, Corea del Sud, Itàlia i Marroc, entre d'altres.

En la benvinguda el vicerector de Relacions Internacionals, Màrius Martínez, els ha adreçat unes paraules d'agraïment per haver escollit la UAB per fer-hi una estada a l'estiu i els ha encoratjat a aprofitar al màxim l'experiència, tant a nivell acadèmic com personal i cultural. Graham Mortyn, director acadèmic de la UAB Barcelona Summer School, els ha detallat algunes informacions relatives a aspectes acadèmics, mentre que Fiona Megan, professora del Servei de Llengües de la UAB, els ha introduït breument en la cultura i llengua catalana. Un responsable dels Mossos d'Esquadra els ha donat consells bàsics de cara a la seguretat. I finalment, la vicerectora d'Estudiants, Sara Moreno, els ha presentat el Buddy Programme així com els buddies, persones voluntàries que els acompanyaran en la seva estada i els faran d'ambaixadors o guies en tot allò que no sigui acadèmic, un extens programa cultural i social que s'ha preparat.

Cursos de tres setmanes en dos períodes diferents
Els cursos abasten àmbits acadèmics molt diversos i, tot i que la majoria són impartits en anglès, els estudiants estrangers tenen també l'opció d'aprendre i millorar l'espanyol com a llengua estrangera. Els cursos seran impartits al campus de la UAB en dos períodes diferents: una part es desenvoluparà entre el 25 de juny i el 12 de juliol, i la resta es desenvoluparà entre el 15 de juliol i el 2 d'agost.

Els matriculats tindran accés gratuït al Servei d'Activitat Física durant tot el període de l'activitat en què s'hagi matriculat. S'ha reservat un màxim de cinc places per a estudiants de la UAB a cadascuna de les assignatures que ofereix la UAB Barcelona Summer School.

L'oferta inclou 18 assignatures diferents sobre economia, geografia, medi ambient, història, etc. Les novetats d'enguany són els nous cursos sobre bioètica, espanyol com a llengua estrangera (nivells A2 i B1), neurociència del comportament, gèneres periodístics i visions de l'Espanya contemporània a través del cinema. Totes les assignatures seran impartides en horari de matí. Hi haurà també un programa d'activitats lúdiques per relacionar-se amb altres estudiants i conèixer la Universitat i el seu entorn.

Al llarg de les tres setmanes del curs, els estudiants practicaran llengües, faran una passejada pel campus, realitzaran una activitat esportiva, compartiran un dinar internacional o assistiran a una demostració dels Ganàpies, la colla castellera de la UAB. A més, la UAB Barcelona Summer School inclou el Buddy Programme, que vol facilitar als estudiants estrangers el contacte amb altres estudiants de la Universitat per tal de familiaritzar-se amb les activitats del campus i amb la cultura i la societat locals.

També seguiran algun dels cursos un grup d'estudiants en situació d'acollida, que viuen ara mateix a la Vila Universitària de la UAB i procedeixen de Síria, Hondures i Egipte. 

Aquesta oferta internacional de la Universitat Autònoma ha anat creixent any rera any: es va iniciar al 2016 amb 5 assignatures i una cinquantena d'estudiants; l’edició següent, el 2017, ja es van doblar les assignatures (12) i el nombre d’estudiants (un centenar); l'any passat es van oferir 15 cursos, i enguany ja s'arriba a 18.


 

Més informació: UAB Barcelona Summer School

 

Notícies relacionades

Totes les notícies