S'estrena amb èxit 'Emprèn Pitch', la competició de 'pitch' de la UAB

Emprèn Pitch 2019

La diversitat i la qualitat de les presentacions marca la primera edició del concurs, que han guanyat els estudiants Hamza Díaz, María José Romero i Gloria Arriscado. El programa UAB-Emprèn assessorarà totes les persones participants en el desenvolupament dels seus projectes.

13/12/2019

La UAB ha estrenat amb èxit Emprèn Pitch, la seva competició de pitch per a tot l’alumnat. Un pitch és la presentació verbal concisa d’una idea o un projecte emprenedor, i és una tècnica força utilitzada en el món empresarial en què les competències comunicatives juguen un paper determinant.

Abans d'ahir, dimecres 11, les persones participants d’Emprèn Pitch van disposar de només 90 segons per exposar la seva idea o projecte davant d’un jurat professional i de la resta de competidors. Així doncs, van fer una presentació contrarellotge i en català, castellà o anglès, segons la preferència personal.

El conjunt de les idees exposades va destacar per la diversitat de la seva naturalesa i dels seus àmbits d’aplicació –malgrat algunes compartien un elevat component social i tecnològic–. El jurat, que va fer palès “el gran nivell” de les presentacions, va escollir tres pitch com a guanyadors, que han estat premiats amb un viatge sorpresa de cap de setmana Waynabox.


Aquests són els tres estudiants guanyadors:

Hamza Díaz, estudiant del Grau en Enginyeria Informàtica (Menció de Tecnologies de la Informació) + Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació
Nom del projecte: Vida
Descripció: solució informàtica basada en el blockchain i la intel·ligència artificial per fer que l’historial mèdic de les persones sigui més complet, actualitzat, fiable, accessible i útil.

María José Romero, estudiant del Grau en Ciències Biomèdiques
Nom del projecte: BioPharma
Descripció: mètode per lluitar contra la resistència als antibiòtics mitjançant el tractament dinàmic amb una prescripció mèdica específica per a cada patologia bacteriana.

Gloria Arriscado, estudiant del Grau en Ciències Biomèdiques
Descripció: marketplace d’ulleres de segona mà per posar a l’abast de tothom, a un preu assequible, aquest producte de primera necessitat.


Més enllà dels tres premis, totes les persones participants a Emprèn Pitch rebran assessorament del programa UAB-Emprèn per desenvolupar les seves idees i projectes emprenedors.

El jurat, pluridisciplinari i expert en emprenedoria, va estar integrat per Carlos Guallarte, director del Programa Universitat-Empresa (PUE); Dani Jiménez, cofundador de Waynabox; Marc Espín, professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació i emprenedor, i Sònia González, directora del programa UAB-Emprèn. Els quatre van valorar factors com la qualitat de l’exposició oral, l’originalitat i el grau d’innovació de la idea, el seu potencial impacte social o la seva viabilitat.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies