Raquel Piqué rep la distinció ICREA Acadèmia de la Generalitat

Raquel Piqué

La investigadora del Departament de Prehistòria de la UAB, Raquel Piqué, va rebre dilluns, de mans del conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, la distinció ICREA Acadèmia de la Generalitat.

25/07/2017

Dilluns al vespre es van lliurar, a la Sala Gòtica del Palau de la Generalitat, les distincions ICREA Acadèmia que la Generalitat atorga cada any a per reconèixer la tasca de recerca del professorat que desenvolupa la seva activitat en alguna universitat pública catalana. Els guardons, que enguany arriben a la novena edició i que corresponen a la convocatòria de l’any 2016, contribueixen a retenir el talent investigador dins el sistema universitari de Catalunya.

L’acte va estar presidit pel conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Santi Vila, qui va estar acompanyat pel secretari d'Universitats i Recerca, Arcadi Navarro, i el director de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA), Antonio Huerta.

La professora del Departament de Prehistòria de la UAB, Raquel Piqué, va rebre el guardó que comparteix amb altres 23 investigadors de la UAB d’edicions passades. Piqué es va doctorar en Història a la UAB l’any 1997. Des de l’any 2005 és professora del Departament de Prehistòria on dirigeix el laboratori d’arqueobotànica. La seva recerca se centra en la gestió dels recursos forestals a la prehistòria i la transformació del paisatge dels caçadors-recol·lectors i de les primeres societats agrícoles. Ha estat investigadora principal a onze projectes finançats per programes nacionals de recerca i ha participat en més de vint-i-cinc programes nacionals i internacionals.

Els 15 professors guardonats enguany amb el premi ICREA Acadèmia rebran 40.000 euros anuals cadascun, durant un període de 5 anys. Aquestes distincions estan destinades exclusivament al professorat universitari que està impartint docència i que es troba en fase plenament activa i d’expansió de la seva activitat investigadora.

Amb les noves distincions ja són 192 els investigadors que han obtingut la qualificació ICREA Acadèmia a les universitats catalanes en el marc d’aquest programa finançat pel govern amb 6 milions d'euros anuals. La convocatòria de la propera edició dels guardons s’obrirà a l’inici del proper curs acadèmic.

 

Notícies relacionades

IMJIN WAR

Creen la primera gran base de dades sobre la Guerra d'Imjin

La investigadora ICREA de la UAB Rebekah Clements ha coordinat la posada en marxa de la primera base de dades sobre la Guerra d'Imjin, el major conflicte bèl·lic del s.XVI. Es tracta d'una eina de gran valor per a investigadors especialitzats en la història de l'Àsia Oriental.

 

Descobreixen alteracions bioquímiques en els pacients amb la malaltia de Lesch-Nyhan

Descobreixen alteracions bioquímiques en els pacients amb la malaltia de Lesch-Nyhan

Una recerca de l'INC junt amb l'Emory University i l'Hospital Universitari La Paz demostra que els pacients amb la malaltia de Lesch-Nyhan presenten alteracions bioquímiques en cèl·lules de la pell (fibroblasts), així com en l'orina i el líquid cefaloraquidi. Publicada a PNAS, permetrà avançar en l'estudi aquesta malaltia neurològica minoritària sense tractament.

Totes les notícies