Projecte per desenvolupar matalassos personalitzats

Acord entre el PRUAB i Dormity.com
David Sánchez (esquerra), director de Dormity.com i Buenaventura Guamis, director del Parc de Recerca UAB.

El Parc de Recerca UAB i l’empresa Dormity.com implementaran un projecte que combina la visió per computador, l’electrònica i la fisioteràpia. Hi participen el Centre de Visió per Computador (CVC) i el Servei Universitari de Recerca en Fisioteràpia (SURF) de l'Escola Universitària Gimbernat.

10/07/2014

L'empresa catalana dedicada a la fabricació i venda d'articles per al descans Dormity.com ha signat un acord amb el Parc de Recerca UAB per posar en marxa un projecte d'investigació i desenvolupament amb l'objectiu d'obtenir un sistema informàtic que li permeti dissenyar i fabricar matalassos personalitzats.

El projecte consisteix en dissenyar un sistema que, a partir de l’anàlisi antropomètric de la persona obtinguda a través d’una manta amb sensors de pressió, permeti a l’empresa recomanar el matalàs que faciliti un millor descans i el no agreujament d’algunes de les patologies físiques lleus més comunes.  Tindrà una durada d'un any i mig i està pressupostat en 200.000 euros.

En l'estudi clínic participaran una mostra de dos-cents pacients. La primera fase anirà a càrrec del SURF i consisteix en l'estudi de casos clínics sobre diferents col·lectius de persones que en permetrà determinar diferents categories, en funció d’alçada, pes, distància entre espatlles, malucs, sacre, talons, etc., i associar-les a una tipologia de matalàs. Així, s’establiran els criteris i paràmetres que s’hauran de considerar per a la recomanació posterior del matalàs adient.

El grup d’anàlisi del comportament humà liderat per l’investigador Sergio Escalera del CVC desenvoluparà la següent fase, que consistirà en el disseny d’un software que, a partir de mapes de pressions dels individus, recomani d’una manera automàtica el tipus de matalàs ideal per al client.

Per a David Sánchez, propietari de Dormity.com, “aquest és un projecte pioner i únic, i ens fa molta il•lusió perquè ens permetrà obtenir un manual de com dissenyar el matalàs ideal en funció dels col•lectius estudiats, garantint així el millor descans per a cada persona.” L’empresa preveu fabricar anualment 20.000 matalassos personalitzats.

La companyia està treballant ja en la planta de producció on fabricarà aquests matalassos personalitzats amb l'última tecnologia del sector. La nova fàbrica estarà ubicada al polígon Can Jardí de Rubí i suposarà una inversió total d'1'8 milions d'euros. En total, disposarà d'una superfície total de 5.000 m2 destinats a la producció de matalassos i tapisseria per a subministrar exclusivament a les seves botigues.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies